Uvjeti Pružanja Usluge

iRobot

UVJETI PRUŽANJA USLUGE

  1. Dobro došli u iRobot

1.1          Tvrtka iRobot Corporation („iRobot“, „mi“, „nas“ ili „naši“) pruža: (1) internetsku stranicu za iRobot korisnički račun kojoj možete pristupiti global.iRobot.com („stranica“), (2) usluge kojima možete pristupiti putem stranice („internetska aplikacija“) i (3) softver koji možete preuzeti na pametni telefon ili tablet računalo radi pristupanja uslugama („mobilne aplikacije“), za korištenje u kombinaciji s hardverskim proizvodima tvrtke iRobot („proizvodi“) i na druge načine koje pruža tvrtka iRobot. Neki proizvodi i usluge tvrtke iRobot mogu se koristiti zajedno ili na načine koji integriraju proizvode i usluge trećih strana. Izraz „usluge“ označava stranicu, internetsku aplikaciju i mobilne aplikacije.

2. Vaš odnos s nama

2.1          Ovaj dokument i svi dokumenti navedeni u njemu (zajedno, „uvjeti pružanja usluge“) reguliraju vaš pristup i upotrebu usluga. Važno je da pročitate i razumijete uvjete pružanja usluge prije upotrebe usluge. Ako ne razumijete bilo što u uvjetima pružanja usluge, kontaktirajte nas na global.irobot.com.

2.2          Registriranjem računa kod nas te korištenjem i pristupanjem uslugama prihvaćate ove uvjete pružanja usluge. Ako ne prihvaćate ove uvjete pružanja usluge, nemojte pretraživati ili na drugi način pristupati ili koristiti uslugu.

2.3          Vašu kupnju bilo kojeg proizvoda regulira ograničeno jamstvo za taj proizvod („ograničeno jamstvo“) i eventualno uvjeti i odredbe prodaje. Softver koji se nalazi u proizvodu i sva ažuriranja softvera („softverski proizvod“) licencira i regulira licencni ugovor za krajnjeg korisnika. Određene značajke usluga mogu biti predmet dodatnih smjernica, uvjeta ili pravila, koji će biti objavljeni na uslugama u vezi s tim značajkama.

2.4          Morate imati 13 ili više godina i posjedovati kapacitet zaključivanja legalnih ugovora da biste koristili naše usluge. Usluge nisu dostupne korisnicima kojima je tvrtka iRobot ranije zabranila korištenje usluga.

3. Informacije o nama

3.1       iRobot Corporation je tvrtka osnovana na temelju zakona savezne države [Massachusetts] u Sjedinjenim Američkim Državama pod brojem tvrtke, registrirana pod brojem 000773447 s registriranim sjedištem na adresi 8 Crosby Drive, Bedford, Massachusetts 01730 SAD.

4. Informacije o vama

4.1          Vaša nam je privatnost važna. Trebate pročitati naš pravilnik o privatnosti da biste razumjeli kako prikupljamo, koristimo i dijelimo informacije o vama.

5. Registracija računa

5.1          Da biste koristili usluge, morate registrirati korisnički račun (vaš „račun“) i pružiti određene informacije o sebi koje budu zatražene u obrascu za registraciju. Prihvaćate da sve informacije koje pošaljete moraju biti istinite i točne i da ćete održavati informacije ažuriranim.

5.2          Prihvaćate da ćete koristiti „jake“ lozinke (lozinke koje koriste kombinaciju velikih i malih slova, brojeva i simbola) na svom računu.

5.3          Vaša je odgovornost da održavate povjerljivim svoje informacije za prijavu i sve aktivnosti na svom računu. Ako posumnjate da je vaš račun zloupotrijebljen, prihvaćate da ćete nas odmah kontaktirati na global.irobot.com i obavijestiti o tome.

6. Vaše pravo na korištenje usluga

6.1          Materijali i sadržaj koji sačinjavaju usluge pripadaju nama i dajemo vam dozvolu za korištenje tih materijala i sadržaja isključivo u svrhe korištenja usluga u skladu s ovim uvjetima pružanja usluge.

6.2          Vaše pravo na korištenje usluga pripada isključivo vama i ne možete ga dodijeliti drugoj osobi niti možete prodati, pokloniti ili prenijeti svoj račun drugoj osobi. Vaše pravo na korištenje usluga ne sprječava nas da dodijelimo pravo na korištenje usluga drugim osobama.

6.3          Izuzev kako je dozvoljeno u ovim uvjetima pružanja usluge, ne dodjeljuje vam se pravo da koristite naziv „iRobot“ niti bilo koje „iRobot“ zaštitne znakove, logotipe, nazive domena i druge jedinstvene značajke branda.

6.4          U sklopu usluga dozvoljavamo vam da:

(a)           pristupate internetskoj aplikaciji u vezi s i isključivo u svrhu kontrole i nadzora proizvoda instaliranih na vašem vlasništvu ili da na drugi način pristupate usluzi koju vam dajemo na korištenje u skladu s ovim uvjetima pružanja usluge („dozvoljena svrha“); i

(b)          instalirate i koristite mobilne aplikacije na svom mobilnom uređaju u dozvoljenu svrhu,

i dodjeljujemo vam neekskluzivnu, osobnu, neprenosivu licencu u dozvoljenu svrhu.

6.5          Sljedeće također važi i slučaju da nabavite naše mobilne aplikacije putem trgovine Apple App Store ili koristite usluge u vezi s uređajem tvrtke Apple (takve se upotrebe zajedno nazivaju „aplikacija“):

(a)           potvrđujete i prihvaćate da su ovi uvjeti pružanja usluge zaključeni isključivo između vas i tvrtke iRobot, a ne tvrtke Apple, i da tvrtka Apple ne snosi odgovornost za aplikaciju ili njen sadržaj;

(b)          vaša upotreba aplikacije mora biti u skladu s uvjetima pružanja usluge trgovine App Store;

(c)           potvrđujete da tvrtka Apple nema nikakvu obavezu da pruži usluge održavanja ili podrške u vezi s aplikacijom;

(d)          u slučaju da aplikacija ne ispunjava bilo koje primjenjivo jamstvo, možete obavijestiti tvrtku Apple i ona će vam (ako je primjenjivo) nadoknaditi kupovnu cijenu aplikacije. U najvećoj mjeri dopuštenoj važećim zakonom tvrtka Apple neće imati nikakvu drugu obavezu u vezi s aplikacijom, a sva potraživanja, gubitke, odgovornosti, štete ili troškove povezane s neispunjavanjem bilo kojeg jamstva regulirat će isključivo ovi uvjeti pružanja usluge i zakon koji se primjenjuje na tvrtku iRobot kao pružatelja softvera;

(e)          potvrđujete da tvrtka Apple nije odgovorna za rješavanje bilo kakvih potraživanja koja imate vi ili treća strana u vezi s aplikacijom ili vašim posjedom i/ili korištenjem aplikacije te da su sva takva potraživanja regulirana isključivo ovim uvjetima pružanja usluge i zakonom koji se primjenjuje na tvrtku iRobot;

(f)           vi i tvrtka iRobot potvrđujete i prihvaćate da tvrtka Apple, podružnice tvrtke Apple i svi korisnici trećih strana ovih uvjeta pružanja usluge imaju pravo na oslanjanje na ove uvjete pružanje usluge u vezi s vašom licencom za aplikaciju; i

(g)          potvrđujete i prihvaćate da će vaša upotreba aplikacije biti u skladu sa svim važećim uvjetima ugovora treće strane koji mogu utjecati na takvu upotrebu ili na koje može utjecati takva upotreba.

6.6          Prihvaćate da se ne nalazite u državi koja je predmet embarga vlade SAD-a ili koju je vlada SAD-a proglasila državom „koja podržava terorizam“ te da se ne nalazite ni na jednom popisu zabranjenih ili ograničenih strana koje posjeduje vlada SAD-a.

6.7          Iako se stranici može pristupiti širom svijeta, proizvodi i usluge koji se pružaju ili kojima se pristupa putem ili na stranici nisu dostupni svim osobama ili u svim državama. Ako odlučite pristupiti stranici izvan države u kojoj tvrtka iRobot pruža proizvod i usluge („ciljana država“), to činite na vlastitu inicijativu i isključivo ste odgovorni za pridržavanje važećih lokalnih zakona u svojoj državi. Razumijete i prihvaćate da stranica nije predviđena za korištenje u neciljanoj državi i da neke ili sve značajke stranice možda neće funkcionirati ili biti prikladne za upotrebu u takvoj državi. U mjeri dopuštenoj zakonom tvrtka iRobot ne prihvaća odgovornost za štetu ili gubitak uzrokovan vašim pristupanjem ili upotrebom stranice ili proizvoda tvrtke iRobot u neciljanoj državi. Bit ćete obavezani ovim uvjetima odakle god da pristupate ili koristite stranicu ili koristite usluge.

7. Ažuriranja softvera

7.1          Povremeno možemo razviti zakrpe, ispravke grešaka, ažuriranja i druge izmjene radi poboljšanja izvedbe usluga ili softverskog proizvoda („ažuriranja“). Pristajete da automatski instaliramo ova ažuriranja bez pružanja bilo kakve dodatne obavijesti za vas.

7.2          Potvrđujete da može biti potrebno da instalirate ažuriranja kako biste koristili usluge i proizvode i prihvaćate da bez odlaganja instalirate sva naša ažuriranja.

7.3          Ako ne želite ažuriranja, morate zatvoriti svoj račun i prestati koristiti usluge i proizvode. Ako ne zatvorite račun, nastavit ćete primati automatska ažuriranja.

7.4          Nastavak korištenja usluga i proizvoda nakon ažuriranja predstavlja nastavak pristanka na ove uvjete i odredbe pružanja usluge.

8. Proizvodi i usluge treće strane

8.1          Tvrtka iRobot može vam pružiti priliku za interakciju proizvoda i usluga s jednim ili više proizvoda i usluga treće strane („proizvodi i usluge treće strane“). Možete odlučiti hoćete li i s kojim ćete proizvodima i uslugama treće strane vršiti interakciju i zahtijevamo vaš izričiti pristanak i ovlaštenje, a možete ih povući u bilo kojem trenutku.

8.2          Potvrđujete i prihvaćate da proizvodi i usluge treće strane koje povežete sa svojim računom ili s kojim vršite interakciju nisu proizvodi i usluge tvrtke iRobot te potvrđujete da tvrtka iRobot nema kontrolu nad proizvodima i uslugama treće strane.

8.3          Prihvaćate i potvrđujete da tvrtka iRobot ne daje nikakvu izjavu ili jamstvo o sigurnosti bilo kojih proizvoda ili usluga treće strane te potvrđujete i prihvaćate da tvrtka iRobot nije odgovorna za vašu upotrebu bilo kojih proizvoda ili usluga treće strane.

8.4          Upotrebu svih proizvoda i usluga treće strane reguliraju zasebni uvjeti i odredbe operatera predmetnih proizvoda i usluga treće strane.

8.5          Za sva pitanja o proizvodima i uslugama treće strane obratite se operateru tog proizvoda ili usluge.

9. Pravila prihvatljive upotrebe

9.1          Kao dodatak ostalim zahtjevima u ovim uvjetima pružanja usluge, ovaj odjeljak opisuje posebna pravila koja se primjenjuju na vašu upotrebu usluga („pravila prihvatljive upotrebe“).

9.2          Prilikom upotrebe usluga ne smijete:

(a)           licencirati, prodavati, iznajmljivati, prenositi, dodjeljivati, pružati hosting, distribuirati ili na neki drugi način komercijalno iskorištavati usluge;

(b)          izmjenjivati, ometati, presretati, oštećivati, prekidati ili hakirati uslugu;

(c)           pristupati uslugama radi izrade slične ili konkurentne usluge;

(d)          zaobilaziti, onemogućiti ili na drugi način ometati sigurnosne značajke usluge ili značajke koje sprječavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje sadržaja kojem se pristupa putem usluge;

(e)          osim kako je navedeno u ovim uvjetima pružanja usluge, kopirati, reproducirati, ponovno objavljivati, preuzimati, prikazivati, objavljivati ili prenositi bilo koji dio usluga u bilo kojem obliku i na bilo koji način;

(f)           davati bilo kakve lažne ili obmanjujuće informacije u informacijama o svom računu;

(g)          baviti se bilo kakvim nezakonitim ili protupravnim ponašanjem;

(h)          koristiti uslugu ako smo vas suspendirali ili zabranili upotrebu;

(i)            zloupotrebljavati uslugu namjernim uvođenjem virusa, trojanaca, crva, logičkih bombi i drugih materijala koji mogu nanijeti štetu usluzi ili bilo kojem korisniku opreme usluge;

(j)            prikupljati bilo kakve podatke od usluge izuzev onoga što je u skladu s ovim uvjetima pružanja usluge;

(k)           ometati, prekidati ili pokušavati dobiti neovlašten pristup poslužiteljima ili mrežama povezanim na uslugu ili kršiti propise, pravilnike ili postupke tih mreža;

(l)            pristupati ili pokušati pristupiti bulo kojoj usluzi drugim putem osim sučelja tvrtke iRobot; ili

(m)         ukloniti, skriti ili izmijeniti bilo koje obavijesti o vlasničkim pravima (uključujući obavijesti o autorskim pravima i zaštitnim znakovima).

9.3          Nepoštivanje pravila prihvatljive upotrebe predstavlja ozbiljnu povredu ovih uvjeta pružanja usluge i može dovesti do poduzimanja svih ili nekih od sljedećih mjera (uz obavijest ili bez obavijesti):

(a)           trenutnog, privremenog ili trajnog povlačenja vašeg prava na upotrebu naših usluga;

(b)          izdavanja upozorenja za vas;

(c)           pravnog postupka protiv vas uključujući postupak za naknadu svih troškova (uključujući, bez ograničenja na, razumne administrativne i pravne troškove) koji proizlaze iz povrede;

(d)          otkrivanja takvih informacija tijelima za provedbu zakona u mjeri u kojoj smatramo da je neophodno.

9.4          Možemo istražiti svaku sumnju na povredu pravila prihvatljive upotrebe. Za vrijeme trajanja takve istrage možemo privremeno povući vaše pravo na upotrebu naših usluga bez obavijesti za vas.

9.5          Mjere opisane u klauzuli 9.3 nisu ograničene i možemo poduzeti bilo koju drugu mjeru za koju smatramo da je opravdana i prikladna.

10. Komponente otvorenog koda

10.1       Određeni softverski kod treće strane može biti uključen u internetsku aplikaciju ili mobilne aplikacije koji podliježe licencama „otvorenog koda“ ili „besplatnog softvera“ („softver otvorenog koda“). Neki softver otvorenog koda u vlasništvu je trećih strana.

10.2       Ništa u ovim uvjetima pružanja usluge ne ograničava vaša prava prema niti vam dodjeljuje prava,

11. Utvrđena upotreba i ograničenja usluga tvrtke iRobot

11.1       Predviđena namjena usluga tvrtke iRobot

Predviđeno je da se uslugama pristupa i da se koriste za vremenski nekritične informacije i kontrolu proizvoda. Iako se trudimo da usluge budu vrlo pouzdane, nije predviđeno da uvijek budu dostupne. Usluge mogu biti podložne povremenim prekidima ili kvarovima iz različitih razloga koji su izvan kontrole tvrtke iRobot, uključujući, između ostalog, prekide Wi-Fi mreže, vrijeme rada pružatelja usluga, mobilne obavijesti i operatere. Potvrđujete ova ograničenja i prihvaćate da tvrtka iRobot nije odgovorna za eventualne štete koje navodno nastanu kao rezultat kvara ili kašnjenja usluga.

11.2       Privremena suspenzija

Usluga može biti privremeno suspendirana bez obavijesti iz sigurnosnih razloga, zbog kvara sustava, održavanja i popravaka ili iz drugih razloga. Prihvaćate da nećete imati pravo na bilo kakav povrat novca za takve suspenzije. Tvrtka iRobot ne nudi nikakvo konkretno jamstvo za neprekidan rad usluga.

11.3       Zahtjevi sustava

Kod usluga koje zahtijevaju Wi-Fi mrežu nećete moći pristupiti uslugama bez:

(a)           funkcionalne Wi-Fi mreže u kući koja je postavljena kako bi pouzdano funkcionirala s proizvodima;

(b)          računa (potreban za neke funkcije);

(c)           mobilnih klijenata kao što je podržani telefon ili tablet računalo (potrebno za neke funkcije);

(d)          uvijek uključenog širokopojasnog pristupa internetu;

(e)          drugih elemenata sustava koje može odrediti tvrtka iRobot.

Kod usluga koje zahtijevaju Bluetooth vezu nećete moći pristupiti uslugama bez:

(a)           računa (potreban za neke funkcije);

(b)          mobilnih klijenata kao što je podržani telefon ili tablet računalo (potrebno za neke funkcije) s Bluetooth povezivanjem;

(c)           drugih elemenata sustava koje može odrediti tvrtka iRobot.

Vi ste odgovorni za osiguravanje da posjedujete sve neophodne elemente sustava te da su isti kompatibilni i pravilno konfigurirani. Potvrđujete da usluge možda neće raditi kako je opisano ako nisu ispunjeni zahtjevi i kompatibilnost.

11.4       Ograničenja na informacije

Usluge vam pružaju informacije („informacije o proizvodu“) u vezi s proizvodima i njihovoj vezi s drugim proizvodima i uslugama. Sve informacije o proizvodima pružaju se „kakve jesu“ i „kako su dostupne“. Ne jamčimo da su točne i ažurirane.

12. Ograničenja usluga tvrtke iRobot u vezi s trećim stranama

12.1       Općenito

Usluge se oslanjaju na ili rade s proizvodima i uslugama treće strane. Ti proizvodi i usluge treće strane izvan su kontrole tvrtke iRobot, ali njihov rad može utjecati ili na njega može utjecati upotreba i pouzdanost usluga. Potvrđujete i prihvaćate da: (i) upotreba i dostupnost usluga ovisi o dobavljačima proizvoda i pružateljima usluga treće strane; i (ii) ti proizvodi i usluge treće strane možda neće uvijek raditi na pouzdan način te mogu utjecati na način rada usluga.

12.2       Pružatelji usluga trećih strana

Potvrđujete da tvrtka iRobot koristi pružatelje usluga trećih strana kako bi omogućila neke aspekte usluga, npr. pohranu podataka, sinkronizaciju, potvrdu autentičnosti i komunikaciju te obavijesti za mobilne uređaje putem dobavljača mobilnih operativnih sustava i mobilnih operatera.

12.3       Oprema, internetski poslužitelj, operater

Potvrđujete da dostupnost usluga ovisi o (i) vašem računalu, mobilnom uređaju, ožičenju u kući, kućnoj Wi-Fi mreži i drugoj povezanoj opremi („oprema“), (ii) vašem internetskom poslužitelju („internetski poslužitelj“), i (iii) operateru vašeg mobilnog uređaja („operater“). Prihvaćate da je ste vi odgovorni za sve naknade koje naplaćuje vaš internetski poslužitelj i operater u vezi s vašom upotrebom usluga. Nadalje potvrđujete da ste vi odgovorni za poštivanje svih važećih ugovora, uvjeta korištenja/pružanja usluge i drugih pravilnika vašeg internetskog poslužitelja i operatera.

12.4       Trgovine aplikacijama

Potvrđujete i prihvaćate da dostupnost mobilnih aplikacija ovisi o internetskim stranicama trećih strana s kojih preuzimate mobilne aplikacije, npr. trgovine App Store tvrtke Apple ili Android tržišta aplikacijama tvrtke Google (zasebno „trgovina aplikacijama“). Potvrđujete da su ovi uvjeti pružanja usluge zaključeni između vas i tvrtke iRobot, a ne trgovine aplikacijama. Svaka trgovina aplikacijama može imati svoje uvjete i odredbe koje morate prihvatiti prije preuzimanja mobilnih aplikacija iz te trgovine. Suglasni ste da ćete poštivati, i vaša licenca za upotrebu mobilnih aplikacija ovisi o poštivanju, te uvjete i odredbe trgovine aplikacijama. U mjeri u kojoj su ti uvjeti i odredbe trgovine aplikacijama manje strogi nego, ili na drugi način u sukobu s uvjetima i odredbama ovih uvjeta pružanja usluge, primjenjuju se stroži ili konfliktni uvjeti i odredbe u ovim uvjetima pružanja usluge.

12.5       Poveznice i reference za internetske stranice trećih strana

Stranica može sadržavati poveznice za druge internetske stranice kojim upravljaju treće strane („stranice trećih strana“) te reference za dobavljače trećih strana („upućeni dobavljači“). Takve stranice trećih strana i upućeni dobavljači nisu pod našom kontrolom. Tvrtka iRobot pruža te poveznice i reference samo kao pogodnost i pregleda, odobrava, nadzire, podržava, jamči niti daje izjave u vezi sa stranicama trećih strana i upućenim dobavljačima. Takve stranice trećih strana koristite na vlastiti rizik.

12.6       Oslobađanje

Tvrtka iRobot nije odgovorna za treće strane niti njihove proizvode i usluge, uključujući, bez ograničenja, trgovine aplikacijama, proizvode i usluge treće strane, stranice trećih strana, upućene dobavljače, opremu, internetske poslužitelje i operatere. Tvrtka iRobot ne prihvaća odgovornost, a vi odustajete i oslobađate tvrtku iRobot i njene davatelje licence i dobavljače od prošlih, sadašnjih i budućih potraživanja, odgovornosti i šteta, poznatih i nepoznatih, koje proizlaze ili nastanu u vezi s vašom interakcijom s takvim trećim stranama i njihovim proizvodima i uslugama, čak i ako ne znate za potraživanje koje može postojati u trenutku pristanka na ovo oslobađanje.

13. Vlasništvo i intelektualno vlasništvo

13.1       Prihvaćate da su sve povjerljive informacije, autorska prava i druga prava intelektualnog vlasništva na proizvod, softverski proizvod i usluge u vlasništvu tvrtke iRobot ili osoba koje su nam dale licencu za upotrebu tih prava. Prihvaćate da nemate prava u ili na naš proizvod, softverski proizvod i usluge izuzev prava na njihovu upotrebu u skladu s ovim uvjetima pružanja usluge.

13.2       Možete samo kopirati dijelove usluga (uključujući ovu stranicu) na svoje računalo za svoje osobne potrebe. Ne smijete koristiti sadržaj usluga u bilo koju javnu ili komercijalnu svrhu niti smijete kopirati ili ugrađivati bilo koji sadržaj usluga u bilo koje drugo djelo, uključujući vašu vlastitu internetsku stranicu bez pismenog pristanka tvrtke iRobot. Morate imati našu licencu prije objavljivanja ili redistribucije bilo kojeg dijela usluga.

13.3       Tvrtka iRobot zadržava potpuna prava vlasništva na sav sadržaj usluga, uključujući softver koji možete preuzeti i sve prateće podatke. Ne smijete kopirati, mijenjati niti na bilo koji način reproducirati ili oštetiti strukturu ili izgled usluga ili sadržaja usluga.

14. Okončavanje našeg odnosa

14.1       Ako u bilo kojem trenutku smatrate da ne možete prihvatiti ove uvjete pružanja usluge ili bilo koje izmjene uvjeta pružanja usluge ili usluga, morate odmah prekinuti korištenje usluga.

14.2       Ako želite okončati svoje korištenje usluga, slijedite upute za deaktivaciju računa [u postavkama naših usluga].

14.3       Možemo odmah okončati vašu upotrebu usluga ako prekršite pravila prihvatljive upotrebe, druga važna pravila ili uvjete i odredbe za pristupanje i upotrebu usluge, uključujući ove uvjete pružanja usluge.

14.4       Također možemo povući uslugu [u bilo kojem trenutku][pod uvjetom da vas razumno obavijestimo da to namjeravamo učiniti].

14.5       Ako vi ili mi okončamo vašu upotrebu usluga ili ako povučemo usluge, možemo izbrisati ili izmijeniti vaš račun ili bilo koje druge informacije o vama koje posjedujemo. Također ćete izgubiti sva prava koja imate na upotrebu usluga. Nećemo vam ponuditi naknadu za eventualne gubitke.

14.6       Ako prenesete proizvod na novog vlasnika, vaša prava na upotrebu usluga u vezi s tim proizvodom automatski prestaju, a novi vlasnik neće imati pravo na upotrebu proizvoda ili usluga putem vašeg računa i morat će registrirati zasebni račun kod tvrtke iRobot.

15. Naša odgovornost prema vama

15.1       Nažalost, zbog prirode interneta i tehnologije, usluge pružamo „kako su dostupne“ i „kakve jesu“. To znači da ne možemo obećati da će vaša upotreba usluge biti bez prekida, kašnjenja, pogrešaka i da će ispuniti vaša očekivanja te ne preuzimamo nikakve obaveze u vezi s izvedbom ili dostupnošću usluga u ovim uvjetima pružanja usluge i, u mjeri u kojoj je to moguće, isključujemo sve obaveze koje mogu biti implicirane zakonom.

15.2       U mjeri dopuštenoj zakonom ne prihvaćamo nikakvu odgovornost za bilo kakva potraživanja koja proizlaze iz pružanja usluga (s obzirom da se iste pružaju besplatno).

15.3       Ni u kojem slučaju nećemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak ili štetu koju nije moguće razumno predvidjeti.

16. Rješavanje sporova

16.1       Ako imate spor s nama u vezi s uslugama, u prvom redu kontaktirajte nas na global.irobot.com i pokušajte riješiti spor neformalnim putem.

16.2       U malo vjerojatnom slučaju da tvrtka iRobot ne uspije riješiti spor neformalnim putem, dogovorit ćemo se o najefikasnijem načinu rješavanja našeg spora.

17. Izmjene usluga

17.1       Neprekidno ažuriramo i poboljšavamo usluge i pokušavamo pronaći načine da vam pružimo nove i inovativne značajke i usluge. Poboljšanja i ažuriranja također imaju za cilj odražavati mijenjanje tehnologija, ukusa, ponašanja i načina na koji ljudi koriste internet i naše usluge.

17.2       Kako bismo to postigli, može biti potrebno da ažuriramo, resetiramo, prestanemo nuditi i/ili podržavati određeni dio usluga ili značajke u vezi s uslugom („izmjene usluga“). Te izmjene usluga mogu utjecati na vaše prošle aktivnosti na usluzi, značajke koje koristite i vaše informacije o proizvodu („elementi usluge“). Izmjene usluga mogu obuhvaćati brisanje ili resetiranje vaših elemenata usluge.

17.3       Prihvaćate da je ključna karakteristika naših usluga činjenica da će se izmjene usluge povremeno uvoditi i da to predstavlja značajnu osnovu na temelju koje vam dodjeljujemo pristup uslugama. Nakon što izmijenimo usluge, vaš nastavak upotrebe usluge značit će da ste prihvatili izmjene usluge. Uvijek možete prestati koristiti usluge ili deaktivirati svoj račun u postavkama usluga.

17.4       Prihvaćate da nećemo biti odgovorni prema vama ili bilo kojoj trećoj strani za bilo koje izmjene usluga.

17.5       Ako je to moguće i razumno, pokušat ćemo vas kontaktirati kako bismo vas obavijestili o svim značajnim izmjenama usluga.

18. Izmjene dokumenata

18.1       Povremeno možemo revidirati ove uvjete pružanja usluge, ali najnovija verzija će uvijek biti dostupna na www.irobot.com/legal.

18.2       Izmjene se obično uvode zbog dodavanja novih značajki usluzi, izmjena zakona ili ako je potrebno pojasniti naš stav o nečemu.

18.3       Ako je to moguće i razumno, pokušat ćemo vas kontaktirati kako bismo vas obavijestili o svim značajnim izmjenama dokumenata navedenih u ovim uvjetima pružanja usluge. Možemo vas kontaktirati putem usluge (npr. zahtjevom da prihvatite izmjene prije nego što nastavite koristit uslugu) ili zasebnom porukom e-pošte.

18.4       Obično ćemo pokušati da vas upozorimo na neki način prije nego što novi uvjeti stupe na snagu. Međutim, ponekad će promjene morati biti izvršene odmah i u tom slučaju vas nećemo obavijestiti o njima. Vaš nastavak upotrebe usluge nakon izmjene uvjeta pružanja usluge značit će da ste prihvatili izmjene.

19. Dokumenti koji se odnose na naš odnos s vama

19.1       Aktualna verzija uvjeta pružanja usluge sadrži jedine uvjete i odredbe koji se odnose na naš odnos s vama. Starije verzije uvjeta pružanja usluge više se neće primjenjivati na naš odnos i zamijenit će ih aktualna verzija.

19.2       Namjeravamo se oslanjati na ove uvjete pružanja usluge kao na pismene uvjete našeg ugovora s vama za pružanje usluga. Ako dio uvjeta pružanja usluge nije moguće izvršiti, ostali uvjeti pružanja usluge i dalje će se primjenjivati na naš odnos.

19.3       Ako se ne pridržavate ovih uvjeta pružanja usluge, a mi ne poduzmemo mjere odmah, to ne znači da se odričemo bilo kojeg prava i možemo i dalje poduzeti mjere u budućnosti.

20. Zakon

20.1       Ove uvjete pružanja usluge reguliraju zakoni Engleske. Engleski sudovi će imati neisključivu nadležnost u svakom sporu koji proizlazi iz ili je povezan s vašom upotrebom usluga.

20.2       Ništa u ovoj klauzuli ne sprječava nijednu stranu da potražuje sudski nalog ili drugi nepristran pravni lijek od suda za pitanja koja se tiču sigurnosti, intelektualnog vlasništva ili neovlaštenog pristupa uslugama.

21. Dodjeljivanje

Ove uvjete pružanja usluge i sva povezana prava ili obaveze ne možete dodijeliti ili na drugi način prenijeti bez prethodnog pismenog pristanka tvrtke iRobot. Tvrtka iRobot može dodjeljivati ove uvjete pružanja usluge bez ograničenja. Ovi uvjeti su obvezujući za svakog dozvoljenog opunomoćenika.

22. Obavijesti

Tvrtka iRobot vam može slati obavijesti kako je propisano zakonom ili u druge svrhe putem (po svom izboru) e-pošte na primarnu adresu e-pošte povezanu s vašim računom, u tiskanom obliku ili objavljivanjem obavijesti na stranici. Tvrtka iRobot nije odgovorna za eventualno automatsko filtriranje koje vi ili vaš pružatelj mrežnih usluga postavite za obavijesti putem e-pošte. Tvrtka iRobot preporučuje da dodate URL-ove @iRobot.com u svoj adresar e-pošte kako biste bili sigurni da ćete primiti obavijesti putem e-pošte od tvrtke iRobot.

23. Otkrivanja

Ovdje potražite adresu tvrtke iRobot: global.irobot.com

24. Kontakt, povratne informacije i prigovori

24.1       Ako nas trebate kontaktirati u vezi s ovim uvjetima pružanja usluge ili bilo kojim drugim dokumentom spomenutim u njima, pošaljite nam poruku e-pošte na global.irobot.com.

Cijenimo mišljenje naših korisnika i uvijek želimo saznati kako možemo poboljšati uslugu. Slanjem povratnih informacija prihvaćate da se odričete svih prava na takve povratne informacije, tako da ih možemo koristiti i dozvoliti drugima da ih koriste bez ograničenja i bez plaćanja vama.

Ovaj pravilnik je posljednji put revidiran i stupio je na snagu 30.09.2016.