Personvernpolicy

iRobot – Norway

PERSONVERNPOLICY

iRobot Corporation (“iRobot” “”, “” eller “vår”) er forpliktet til å beskytte personvernet ditt. Denne personvernpolicyen forklarer hvordan dine opplysninger, eller de opplysninger som kan knyttes til deg (“personopplysninger”) samles inn, brukes og offentliggjøres av iRobot. Denne personvernpolicyen gjelder for våre nettsider og tjeneste, inkludert global.irobot.com (“nettsiden”), samt for forbrukerenheter du registrerer for tjenesten vår og til elektroniske applikasjoner (“apper”) som støtter disse forbrukerenhetene (samlet, vår “tjeneste”).

I følge databeskyttelseslover er iRobot Corporation databehandleren av personopplysninger vi har om deg.

1.            Hvordan vi samler inn og bruker informasjon

2.            Dine valg angående dine opplysninger

3.            Sikkerhet og lagring av opplysninger

4.            Barns personvern

5.            Koblinger til tredjeparts nettsider

6.            Jurisdiksjon og håndhevelse

7.            Oppdateringer til denne policyen

8.            Varsel til deg

9.            Kontakt oss

10.          Siste revisjonsdato

Datasikkerhet

Hos iRobot tar vi sikkerheten til våre produkter veldig seriøst. Hvis du er en kunde av iRobot og bruker våre tilkoblede produkter vil du her finne all informasjon du trenger å kjenne til om iRobots produktsikkerhetsprinsipper. Besøk vår datasikkerhetsside

1.              HVORDAN VI SAMLER INN OG BRUKER OPPLYSNINGER

Generelt.

Vi samler personopplysninger for å gi deg en personlig, nyttig og effektiv opplevelse.

 • Opplysninger du gir oss. Vi samler inn og lagrer personopplysninger som du gir oss direkte når du registrerer deg for en iRobot-konto, bruker iRobot-tjenesten, handler på nett, registrerer deg for tilbud, eller kommuniserer med oss. Hvis du registrerer enheten din på nett eller via e-post eller et annet registreringsmiddel, samler vi også inn informasjon om din iRobot-enhet, for eksempel enhetens ID, serienummer eller produktkode. 
 • Opplysninger vi mottar fra tredjeparter. Hvis du samhandler med vår nettside eller apper gjennom ulike sosiale medier, for eksempel når du liker eller følger oss på ulike sosiale nettverk, eller får tilgang til tjenesten vår via en tredjepartsforbindelse eller logger inn, kan vi motta informasjon fra det sosiale nettverket. Dataene vi mottar er avhengig av personverninnstillingene dine hos det sosiale nettverket. Du bør alltid se gjennom og, om nødvendig, justere personverninnstillingene på tredjeparts nettsider og tjenester før du kobler til eller kobler dem til vår tjeneste. 

Tabellen i Vedlegg 1 angir kategoriene av personopplysninger vi samler inn om deg og hvordan vi bruker disse opplysningene. Tabellen viser også det juridiske grunnlaget vi lener oss på for å behandle personopplysningene, kategoriene mottakere av personopplysninger og informasjon om hvordan vi fastsetter aktuelle retensjonsperioder.  

Opplysninger vi samler inn fra registrerte iRobot-enheter.

Noen av våre iRobot-enheter er utstyrt med smart teknologi som gjør at iRobot-enhetene kan overføre data trådløst til tjenesten. Våre iRobot-enheter overfører ikke disse opplysningene med mindre du registrerer enheten din på nett og kobler den til Wi-Fi eller til en annen enhet via Bluetooth.  Det er mulig å bruke vår iRobot-enhet med smart teknologi uten Wi-Fi eller Bluetooth-dataoverføring, bare ved å koble fra Wi-Fi eller Bluetooth fra enheten, eller ved aldri å koble den til. 

Tabellen i Vedlegg 2 angir kategoriene av personopplysninger vi samler inn om deg og din iRobot-enhet når du tillater din iRobot-enhet å overføre slike opplysninger til oss, og hvordan vi bruker disse opplysningene. Tabellen viser også det juridiske grunnlaget vi lener oss på for å behandle personopplysningene, kategoriene mottakere av personopplysninger og informasjon om hvordan vi fastsetter aktuelle retensjonsperioder.  

Bruk av infromasjonskapsler og annen teknologi for å samle inn opplysninger.

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier slik som klare gifs (også kjent som nettbeacons) for å samle inn opplysninger indirekte om hvordan du får tilgang til og bruker tjenesten, og opplysninger om enheten du bruker for å få tilgang til tjenesten.

Tabellen i Vedlegg 3 angir kategoriene av personopplysninger vi automatisk samler inn om deg og hvordan vi bruker disse opplysningene. Tabellen viser også det juridiske grunnlaget vi lener oss på for å behandle personopplysningene, kategoriene mottakere av personopplysninger og informasjon om hvordan vi fastsetter aktuelle retensjonsperioder.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er tekstfiler som er plassert på datamaskinen, mobiltelefonen eller din håndholte enhet (slik som smarttelefoner eller nettbrett) når du besøker visse sider på internett. De brukes til å “huske” når datamaskinen eller enheten besøkte denne nettsiden.

Vi bruker følgende typer informasjonskapsler:

(i)         Strengt nødvendige informasjonskapsler. Dette er informasjonskapsler som kreves for driften av nettsiden vår. De inkluderer for eksempel informasjonskapsler som gjør at du kan logge deg på områder på nettsiden vår og legge til artikler i handlekurven din.

(ii)        Informasjonskapsler for analyse/ytelse. Disse lar oss gjenkjenne og telle antall besøkende og se hvordan besøkende beveger seg rundt vårt på nettsiden vår når de bruker den. Disse hjelper oss med å forbedre måten nettsiden vår fungerer på, for eksempel ved å sikre at brukerne enkelt finner det de leter etter.

(iii)       Informasjonskapsler for funksjonalitet. Disse brukes til å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettsiden vår, slik at vi kan tilby deg en bedre handleopplevelse på denne nettsiden. Dette gjør det mulig for oss å tilpasse innholdet for deg, bruke navnet ditt til å hilse på deg og huske preferansene dine (for eksempel ditt valg av språk eller region).

(iv)       Informasjonskapsler for målretting. Disse informasjonskapslene registrerer ditt besøk på nettsiden vår, sidene du har besøk og koblingene du har fulgt. Vi vil bruke denne informasjonen til å gjøre nettsiden vår, annonseringen som vises og markedsføringsmeldingene vi sender deg mer relevante basert på dine interesser. For dette formålet kan vi også dele disse opplysningene med trejdeparter som utfører en tjeneste for oss.

(v)        Tredjeparts informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at annonsører og andre tredjeparter kan bruke sine egne informasjonskapsler når du klikker på en annonse eller kobling på nettsiden vår. Disse tredjeparter er ansvarlige for å plassere sine egne informasjonskapler og for sine egne personvernpolicyer.

De fleste nettlesere lar deg kontrollere de fleste informasjonskapsler i nettleserinnstillingene. Vær oppmerksom på at hvis du velger å nekte informasjonskapsler, kan du ikke bruke nettsidens funksjonaliteter fullt ut. For å fullt ut utnytte nettshopping og personaliserte funksjoner på nettsiden, må din datamaskin, telefon eller nettbrett godta informasjonskapsler.

Disse innstillingene finnes vanligvis i menyen "alternativer" eller "innstillinger" i nettleseren din. For å forstå disse innstillingene kan følgende koblinger være nyttige, ellers bør du bruke "Hjelp"-alternativet i nettleseren din for mer informasjon. (åpnes i et nytt vindu – vær oppmerksom på at vi ikke kan være ansvarlige for innholdet på eksterne nettsider).

(i)         Innstillinger for informasjonskapsler i Internet Explorer

(ii)        Innstillinger for informasjonskapsler i Firefox

(iii)       Innstillinger for informasjonskapsler i Chrome

(iv)       Innstillinger for informasjonskapsler i Safari nett og iOS.

For å finne ut mer om informasjonskapsler, inkludert hvordan du ser hvilke informasjonskapsler som er angitt og hvordan du administrerer og sletter dem, kan du gå til www.allaboutcookies.org (åpnes i et nytt vindu - vær oppmerksom på at vi ikke kan være ansvarlige for innholdet på eksterne nettsider).

Andre teknologier

I tillegg kan vi også bruke klare gifs i HTML-baserte e-postmeldinger som sendes til våre kunder for å spore hvilke e-postmeldinger som åpnes og hvilke koblinger som klikker på av mottakere. Informasjonen tillater mer nøyaktig rapportering og forbedring av tjenesten.  Du kan angi e-postalternativer for å forhindre automatisk nedlasting av bilder som kan inneholde disse teknologiene, som gjør det mulig for oss å vite om du har gått inn på e-posten vi har sendt deg og utført visse funksjoner med den.

Hvis du vil vite mer om andre lignende teknologier, for eksempel klare gifs / nettbeacons, kan du beøske www.allaboutcookies.org eller Network Advertising Initiative’s nettressurs på www.networkadvertising.org (åpnes i et nytt vindu – vær oppmerksom på at vi ikke kan være ansvarlige for innholdet på eksterne nettsider).

2.              DINE VALG ANGÅENDE DINE OPPLYSNINGER

Tilgang til, retting av og oppdatering av personopplysninger.

Du har følgende rettigheter knyttet til dine personopplysninger:

(i) rettigheten til å informeres om hvordan dine personopplysninger brukes

(ii) rettigheten til tilgang til personopplysningene vi oppbevarer om deg og til å overføre personopplysningene du har gitt oss til en annen behandler

(iii) rettigheten til å be om korrigering av unøyaktige eller ufullstendige personopplysninger vi oppbevarer om deg uten unødig forsinkelse

(iv) rettigheten til å sørge for sletting av dine personopplysninger uten unødig forsinkelse under visse omstendigheter, for eksempel hvor personopplysningene ikke lenger er nødvendige for de formål de ble samlet inn eller behandlet for, og

(v) rettigheten til å oppnå begrensning av behandlingen som vi foretar oss med dine personopplysninger under visse omstendigheter, for eksempel hvor nøyaktigheten av dine personopplysninger bestrides av deg, i en periode ssom lar oss kontrollere nøyaktigheten av personopplysningene.

Du kan få tilgang til, korrigere og oppdatere visse personopplysninger du har gitt til oss ved å klikke på “Min konto” på nettsiden vår. Du kan få tilgang til, korrigere og oppdatere personopplysninger som ikke er tilgjengelig gjennom “Min konto” ved å skrive til oss med kontaktadressen angitt nedenfor. Oppgi så mye infromasjon som mulig om personopplysningene du leter etter, og vi vil forsøke å hjelpe deg med å finne den.

For ellers å utøve dine rettigheter, eller hvis du har spørsmål angående dine rettigheter, vennligst kontakt oss ved hjelp av informasjonen som er angitt i delen “Kontakt oss” nedenfor.

Du har også rett til å sende inn en klage til din nasjonale tilsynsmyndighet for databeskyttelse. Ytterligere informasjon om hvordan kontakte din lokale tilsynsmyndighet for databeskyttelse er tilgjengelig på http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Markedskommunikasjon.  Fra tid til annen kan vi kontakte deg med informasjon om våre produkter og tjenester. De fleste markedsføringmeldinger vi sender vil være via e-post eller gjennom våre apper. Hvis du ikke vil motta markedsføringsmeldinger fra oss, vil du vanligvis kunne fortelle oss det ved å velge visse bokser på skjemaer vi bruker når vi samler inn kontaktopplysnignene dine.

Du kan kontrollere kommunikasjonsinnstillingene dine via “Min konto”-siden på nettsiden eller i appen. Du kan også klikke “avmeld”-knappen på all e-postkommunikasjon vi sender deg i markedsøyemed. Vær oppmerksom på at du kanskje ikke kan abonnere eller ekskludere ikke-markedsrelaterte meldinger angående kontoen din, for eksempel kontoverifisering, ordrebekreftelser, endring eller oppdatering av funksjoner i tjenesten, eller tekniske meldinger og sikkerhetsmeldinger. 

Når du har gitt oss tillatelse til det, kan vi dele dine kontaktdetaljer med utvalgte tredjeparter slik at de kan gi deg informasjon om produkter og tjenester som de mener kan være av interesse for deg. Hvis du bestemmer deg for at du ikke lenger vil at vi deler dine kontaktopplysninger med utvalgte tredjeparter for markedsføringsformål, kan du fortelle oss det ved å kontakte oss ved hjelp av kontaktdetaljene våre ved slutten av denne personvernpolicyen.

Innsamling fra enheten Du kan kontrollere eller stoppe samlingen av bruksdata fra din registrerte iRobot-enhet ved å frakoble Wi-Fi eller Bluetooth fra appen, for eksempel ved å endre Wi-Fi-passordet.  Kontakt oss på global.irobot.com hvis du har spørsmål om frakobling av din iRobot-enhet.

Markedsføring på nett. Vi eller våre tredjepartsannonsepartnere kan vise annonser til deg på vårt nettsted eller våre apper. For å gjøre dette kan vi eller våre annonseringspartnere samle inn informasjon om hvordan du bruker eller kobler til nettsiden vår, våre apper eller andre typer nettsider, sosiale medier, innhold og markedsføring du, eller andre som bruker enheten du har koblet til vår nettside eller apper med, samhandler med, besøker eller ser. Informasjonen som samles inn, kan også inkludere IP-adressen til enheten du kobler til vår nettside eller våre apper.

Vi, eller våre annonseringspartnere, bruker informasjonen som samles inn for å sikre at annonsene du ser enten på nettsiden vår eller i våre apper og andre parters nettsider og apper (der våre partnere har annonseplass) er mest mulig relevante for deg.

Vanligvis brukes informasjonskapsler og lignende teknologier for å gi denne typen reklame. Vennligst se ovenfor for mer informasjon om hvordan du administrerer informasjonskapsler.

Du kan “melde deg av” innsamlingen av opplysningen gjennom noen informasjonskapsler eller lignende teknologier ved å aktivt administrere innstillingene i din nettleser eller mobilenhet. 

Du kan melde deg ut av mange annonseringsnettverksprogram som sporer aktivitetene dine på tvers av flere nettsider for å å gi deg personalisert markedsføringsinnhold ved besøk:

(i)         Your Online Choices (http://www.youronlinechoices.com/ )

(ii)        Network Advertising Initiative (http://www.networkadvertising.org/)

(iii)       Digital Advertising Alliance (http://www.aboutads.info/consumers)

Å slette nettleserens informasjonskapsler kan fjerne innstillingsvalgene dine, så du bør bruke disse verktøyene regelmessig for å sikre at preferansene dine er oppdaterte.   

3.              SIKKERHET OG LAGRING AV OPPLYSNINGER

Sikkerhet. Robot bryr seg om sikkerheten til din informasjon og bruker fysiske, administrative og teknologiske sikkerhetsregler for å bidra til å bevare integriteten og sikkerheten til alle personopplysninger vi samler inn, og som vi deler med våre tjenesteleverandører. Vennligst se vår sikkerhetspolicy for mer informasjon om hvordan dine data sikres.

Imidlertid er intet sikkerhetssystem ugjennomtrengelig, og vi kan ikke garantere sikkerheten til våre systemer 100 %. I tilfelle personopplysninger under vår kontroll er kompromittert som et resultat av brudd på sikkerheten, vil vi ta rimelige grep for å undersøke situasjonen og, hvis det er hensiktsmessig, varsle de individer hvis personopplysninger kan ha blitt kompromittert og ta andre grep, i i samsvar med gjeldende lover og forskrifter. Hvis du vil endre passordet ditt, eller hvis du blir oppmerksom på tap, tyveri eller uautorisert bruk av passordet ditt, vennligst kontakt oss på global.irobot.com eller på telefon +1-800-727-9077. 

Internasjonale overføringer. iRobot kan behandle dine personopplysninger på serverer som ikke er i hjemlandet ditt. Hvis du besøker nettsiden eller tjenesten utenfor USA, vær oppmerksom på at USAs lovgivning, eller lovene i enhver annen jurisdiksjon der vi eller våre tjenesteleverandører behandler dine personopplysninger, ikke kan tilby de samme personvernbeskyttelsene som er lovpålagt i din jurisdiksjon.

Personvern. Vi overholder EU-USA -rammeverket for personvern og Sveits-USA -rammeverket for personvernsom beskrevet av US Department of Commerce angående innsamling, bruk og oppbevaring av personopplysninger mottatt fra EU-land og Sveits (“personvernet”). Vi har sertifisert at vi overholder personvernprinsippene for varsel, valg, ansvar for videre overføring, sikkerhet, dataintegritet, begrensning av tilgang, tilgang og bruk, håndhevelse og ansvar (“prinsipper”). Hvis det er konflikt mellom retningslinjene i denne policyen og prinsippene for personvern, skal prinsippene styre. Hvis du vil vite mer om Personvernskjerm, kan du gå til US Department of Commerces nettside om personvern: https://www.privacyshield.gov/. For mer informasjon om vår personvernsertifisering, se: https://www.privacyshield.gov/list.

Kontakt oss ved å bruke kontaktopplysningene i slutten av denne personvernpolicyen dersom du ønsker ytterligere informasjon om sikkerhetstiltakene vi bruker.

Pågående overføringer (overføringer til tredjeparter). iRobot kan overføre personopplysninger til visse tredjeparter (som beskrevet i vedlegget til denne personvernerklæringen). Når vi overfører personopplysninger til en tredjepart, vil vi ta rimelige grep for å sikre at tredjeparten behandler personopplysninger begrenset og for de spesifikke formål og på en måte som er i tråd med våre forpliktelser knyttet til personvern. Når vi overfører til en tredjepartsagent som opptrer på våre vegne, kan vi være ansvarlig hvis slik tredjepart ikke oppfyller disse forpliktelsene, og vi er ansvarlige for hendelsen som forårsaker skaden.

4.               BARNS PERSONVERN

Tjenesten vår er ikke rettet mot personer under 13 år. Derfor samler vi ikke inn bevisst opplysninger eller informasjon fra personer under 13 år. Hvis du gjøres oppmerksom på at personopplysninger om en person under 13 år er gitt til oss, vennligst kontakt oss umiddelbart ved hjelp av opplysningene nedenfor.

5.               KOBLINGER TIL TREDJEPART NETTSIDER

Tjenestene kan fra tid til annen inneholde koblinger til og fra tredjeparts nettsider i våre partnernettverk, til våre annonsører, samarbeidspartnere, forhandlere og tilknyttede selskaper. Hvis du følger en kobling til noen av disse nettsidene, må du være oppmerksom på at disse nettsidene har sine egne policyer for personvern og at vi ikke godtar noe ansvar for deres policyer. Vennligst sjekk de enkelte policyer før du sender inn informasjon til disse nettsidene. 

I tillegg kan nettområdet vårt inneholde sosiale mediefunksjoner, for eksempel Facebook-, Twitter- og Pinterest-knapper (slik som “Like,”, “Tweet” eller “Pin”). Disse sosiale mediesidene kan automatisk samle inn informasjon om din nettatferd hver gang du besøker et område som har en sosiale medier-knapp, uavhengig av om du klikker på knappen. Dine samhandlinger med disse funksjonene styres av personvernpolicyen for selskapet som tilbyr funksjonen, ikke av vår personvernpolicy. Vennligst gå gjennom personverninnstillingene dine på sosiale medier.

6.               JURISDIKSJON OG HÅNDHEVELSE

Som en del av vår deltakelse er vi underlagt undersøkelses- og håndhevelsesbeføyelsene til US Federal Trade Commission (FTC). Du har også rett til å sende inn en klage til din lokale tilsynsmyndighet for databeskyttelse.

I samsvar med prinsippene forplikter vi oss til å løse klager angående personvernet ditt og vår innsamling eller bruk av dine personopplysninger. EU-borgere eller innbyggere i Sveits med henvendelser eller klager vedrørende denne personvernpolicyen bør først kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen som er oppført nedenfor.

Vi har videre forpliktet oss til å henvise uløste personvernklager under prinsippene til en uavhengig tvisteløsningsmekanisme, JAMS EU-U.S. Personvernprogram. Under visse forhold som er fastsatt av prinsippene, kan du også påberope seg bindende voldgift for å løse klagen din. Hvis du ikke mottar rettidig bekreftelse av klagen din, eller hvis klagen din ikke behandles på en tilfredsstillende måte, kan du gå til https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield for mer informasjon og for å sende inn en klage.           

7.               OPPDATERINGER TIL DENNE POLICYEN

Vi forbeholder oss retten til å endre denne personvernpolicyen fra tid til annen. Hvis vi gjør endringer til denne personvernpolicyen vil vi endre "Sist revidert"-datoen nedenfor og legge ut den oppdaterte personvernpolicyen på denen siden.

8.              VARSEL TIL DEG

Hvis vi trenger å gi deg informasjon om noe, enten for juridiske, markedsførings- eller andre forretningsmessige formål, vil vi velge hva vi mener er den beste måten å komme i kontakt med deg. Vi vil vanligvis gjøre dette via e-post eller ved å legge ut en merknad i tjenesten vår. Det faktum at vi kan sende beskjeder til deg, vil ikke hindre deg i å kunne melde deg av bestemte typer kontaktformer som beskrevet i denne personvernpolicyen.

9.              KONTAKTE OSS.

Hvis du er basert i EU, er vår representant iRobot UK Ltd. uansett hvor du befinner deg. Hvis du har spørsmål eller kommentarer om denne personvernpolicyen eller våre personvernspraksis, vennligst kontakt oss på global.irobot.com eller ved å skrive til oss:

I USA:

8 Crosby Drive

Bedford, MA 01730

I EU:

111 Buckingham Palace Road

London, England SW1W 0SR

Storbritannia

10.          SISTE REVISJONSDATO

Denne policyen ble sist revidert og satt i kraft den 2018/07/10.

 

VEDLEGG 2 – PERSONOPPLYSNINGER VI SAMLER INN

Kategorisering av personopplysninger

Hvordan vi bruker det

Juridisk grunnlag for behandling

Kategorisering av mottakere

Internasjonal overføring

Retensjonsperiode

Kontakt og kontoinformasjon, slik som ditt navn, tittel, yrke, hjemmeadresse, bostedsland, nasjonalitet, hjemmetelefonnummer, mobilnummer, e-postadresse, unikt kundenummer, brukerkontonavn og passord.

Vi bruker disse opplysningene til:

 • å behandle og sende ordrer
 • drifte, vedlikeholde og tilby deg funksjoner og funksjonalitet i tjenesten
 • å gi kundeservice, inkludert håndtering av eventuelle henvendelser eller klager og behandling av retur eller reparasjoner;
 • kommunisere direkte med deg, slik som å sende deg informasjon om dine ordrer, prdouktsalg, spesialtilbud og nye sidefunksjoner, i hvert tilfelle i henhold til dine preferanser.

Behandlingen er nødvendig for:

 • utførelsen av en kontrakt og gjøre nødvendige grep før inngåelse av en kontrakt, og
 • våre legitime interesser, som er å administrere tjenesten, for markedsføringsformål og kommunikasjon med brukere.

I samsvar med hva som er nødvendig deler vi dine personopplysninger med følgende:

Selskaper i konsernet. Andre selskaper eid av eller under felles eierskap som iRobot, inkludert våre datterselskaper (dvs. enhver organisasjon vi eier eller kontrollerer) og vårt ultimate holdingselskap (det vil si enhver organisasjon som eier eller kontrollerer oss) og eventuelle datterselskaper det eier. Disse selskapene vil bruke dine personopplysninger på samme måte som vi kan i henhold til denne personvernpolicyen.

Tjenestetilbydere Tredjepartsleverandører og andre tjenesteleverandører som utfører tjenester for oss eller på våre vegne, utelukkende for å utføre sitt arbeid for oss, som kan omfatte å identifisere og betjene målrettede annonser, gi e-handelstjenester, innhold eller serviceoppfyllelse, fakturering, drift av nettside, post, e-post eller chat-tjenester, behandling av betaling og autorisasjon, kundeservice, svindelforebygging, netthosting eller dataanalyse. For ytterligere informasjon om hvordan disse organisasjonene behandler dine personopplysninger, kan du kontakte oss ved hjelp av detaljene angitt ovenfor.

Profesjonelle rådgivere Tredjeparts tjenesteleveandører som tilbyr tjenester innenfor skatt, regnskap og jus.

Utvalgte tredjeparter. Med ditt samtykke til utvalgte tredjeparter som vi tror kan tilby deg produkter eller tjenester du kan ha nytte av.

Tredjeparter på din forespørsel. For eksempel kan du ha muligheten til å like eller følge oss på sosiale medier, og handlingen din kan bli lagt ut på tidslinjen din, være synlig for vennene eller følgerne dine, eller på annen måte deles offentlig.

Kjøpere og tredjeparter i forbindelse med en forretningstransaksjon, slik som fusjon, salg av hele eller dleer av selskapets eiendeler eller aksjer, omorganisering, finansering, endring av kontroll eller oppkjøp av hele eller deler av virksomheten av et annet selskap eller en tredjepart, eller i tilfelle konkurs eller relaterte eller lignende prosesser.

Rettshåndhevelse, regulatoriske instanser eller andre parter av juridiske årsaker Tredjeparter som kreves for å (i) tilfredsstille gjeldende lovgivning, forskrifter, stevning/rettsorden, rettslig prosess eller andre krav fra myndighetene, (ii) håndheve eller undersøke brudd på vilkårene i vår avtale med deg (inkludert våre vilkår for bruk) (iii) undersøke og forsvare oss selv mot eventuelle tredjeparts krav eller påstander, (iv) beskytte mot brudd mot rettigheter, eiendom eller sikkerhet for iRobot, dets kunder eller offentligheten som påkrevd etter loven, og (v) oppdage, hindre eller på annen måte adressere kriminelle handlinger (inkludert svindel eller forfølging), sikkerhet- eller tekniske problemer.

Disse personopplysningene overføres til USA:

 • i den utstrekning det er nødvendig for utførelsen av en kontrakt mellom deg og iRobot eller gjennomføring av forkontraktsforanstaltninger som tas på din forespørsel; eller
 • i samsvar med personvernet.

 

Vi oppbevarer personopplysninger så lenge det er nødvendig eller tillatt i lys av formålet/formålene for innhentingen. Kriteriene som brukes til å fastsette våre retensjonsperioder inkluderer: (i) hvor lenge vi har et løpende forhold til brukerne våre og leverer tjenestene; (ii) om det er en lovlig forpliktelse som vi er underlagt eller (iii) om oppbevaring er tilrådelig i lys av vår juridiske stilling (for eksempel i forhold til gjeldende vedtekter om begrensninger, rettsvtvister eller forskriftsmessige undersøkelser)

 

Informasjon om kjøp og transaksjoner, slik som hvilke produkter som er solgt. Hvis du registrerer enheten din hos oss vil vi også samle inn informasjon om din iRobot-enhet, for eksempel enhetens ID, serienummer eller produktkode.

Vi bruker disse opplysningene til:

 • å behandler og sende ordrer
 • å gi kundeservice, inkludert håndtering av eventuelle henvendelser eller klager og behandling av retur eller reparasjoner;
 • å fastsette produkter og tjenester som kan være av interesse for deg.

Behandlingen er nødvendig for:

 • utøvelsen av en avtale
 • våre legitime interesser, som er utvikling og forbedring av Tjenesten, utvikle nye produkter og til markedsføringsformål.

Denne personopplysningen overføres til USA:

 • i den utstrekning det er nødvendig for utførelsen av en kontrakt mellom deg og iRobot eller gjennomføring av forkontraktsforanstaltninger som tas på din forespørsel; eller
 • i henhold til personvernet.

Betalings- og faktureringsinformasjon, slik som kreditt- og debetkortinformasjon, din faktureringsadresse og kjøpshistorikk.

Vi bruker disse opplysningene til å behandle og sende ordrer og oppdage og unnnå bedrageri.

Behandlingen er nødvendig for:

 • utøvelsen av en avtale
 • vår legitime interesse, som er å oppdage bedrageri.

Denne personopplysningen overføres til USA:

 • i den utstrekning det er nødvendig for utførelsen av en kontrakt mellom deg og iRobot eller gjennomføring av forkontraktsforanstaltninger som tas på din forespørsel; eller
 • i henhold til personvernet.

Kundeatfærd, slik som produkter som er kjøpt, motivasjon for kjøp og andre kjøpsvaner og -preferanser.

Vi bruker disse opplysningene til:

 • utvikle nye produkter og funksjoner tilgjengelig gjennom tjenesten vår eller på annen måte forbedre tjenesten
 • fastsette produkter og tjenester som kan være av interesse for deg
 • kommunisere med deg i markedsføringsøyemed i henhold til dine preferanser.

Behandlingen er nødvendig for våre legitime interesser, som er utvikling og forbedring av Tjenesten, utvikle nye produkter og til markedsføringsformål.

Disse personopplysningene overføres til USA i samsvar med personvernet.

 

Kommentarer, chat og meninger som du gir oss ved å kontakte oss direkte, slik som innhold i tekstmeldinger eller e-poster du sender til oss.

Vi bruker disse opplysningene til å:

 • å gi kundeservice, inkludert håndtering av eventuelle henvendelser eller klager og behandling av retur eller reparasjoner;
 • utvikle nye produkter og funksjoner tilgjengelig gjennom tjenesten vår eller på annen måte forbedre tjenesten
 • fastsette produkter og tjenester som kan være av interesse for deg
 • kommunisere med deg i markedsføringsøyemed i henhold til dine preferanser.

Behandlingen er nødvendig for våre legitime interesser, som er å kommunisere med våre brukere, utvikling og forbedring av Tjenesten, utvikle nye produkter og til markedsføringsformål.

Disse personopplysningene overføres til USA i samsvar med personvernet.

 

Identifikasjonsopplysninger, slik som ditt nasjonale identitetskort eller annet bevis på din identitet.

Vi bruker disse opplysningene til:

 • oppdage og forhindre bedrageri
 • utstede fakturaer og andre juridisk påkrevde dokumenter.

Behandlingen er nødvendig for:

 • våre legitime interesser, som er å forhindre og oppdage bedrageri og sikre samsvar med våre vilkår og betingelser, og
 • overholdelse av juridiske forpliktelser.

Disse personopplysningene overføres til USA i samsvar med personvernet.

 

Demografi- og livsstilsinformasjon, slik som din alder, fødselsdato, kjønn, lønn eller annen inntekt, fritidsinteresser eller andre interesser, antall barn og antall kjæledyr, informasjon om hjemmemiljøet ditt.

Vi bruker disse opplysningene til:

 • utvikle nye produkter og funksjoner tilgjengelig gjennom tjenesten vår eller på annen måte forbedre tjenesten
 • fastsette produkter og tjenester som kan være av interesse for deg
 • kommunisere med deg i markedsføringsøyemed i henhold til dine preferanser.

Behandlingen er nødvendig for våre legitime interesser, som er utvikling og forbedring av Tjenesten, utvikle nye produkter og til markedsføringsformål.

Disse personopplysningene overføres til USA i samsvar med personvernet.

 

Opplysninger mottatt av tredjeparter, slik som sosiale nettverk. Hvis du kobler et sosialt nettverk til vår tjeneste eller samhandler med vår tjeneste gjennom et sosialt nettverk, kan vi motta informasjon fra det sosiale nettverket, for eksempel navn, profilinformasjon og annen informasjon du tillater det sosiale nettverket å dele med tredjeparter. Dataene vi mottar avhenger av personverninnstillingene dine hos det sosiale nettverket.

Vi bruker disse opplysningene til:

 • å la deg logge inn på tjenesten
 • å kommunisere med deg og svare på dine henvendelser.

 

Behandlingen er nødvendig for vår legitime interesse, som er å skreddersy vår tjeneste til brukeren og å kommunisere med brukerne.

Denne personopplysningen overføres til USA i samsvar med personvernet.

 

Preferanser angir varslinger, markedsføringskommmunikasjon, hvordan bruke eller vise vår nettside eller apper og hvordan bruke tjenesten vår.

Vi bruker denne informasjonen til å sende deg varsler, sende markedsføringskommunikasjon og vise vår tjeneste i samsvar med dine valg.

Behandlingen er nødvendig for:

 • våre legitime interesser, som er å sikre at brukeren mottar riktig markedsføring og annen kommunikasjon
 • overholdelse av juridiske forpliktelser, og
 • utøvelsen av en avtale.

Disse personopplysningene overføres til USA i samsvar med personvernet.

 

Plassering. Vi samler ikke inn eller sporer din eksakte plassering uten ditt samtykke. Om nødvendig vil vi søke samtykke før bruk av informasjon, inkludert GPS-koordinater, om din nøyaktige plassering.

Vi kan bruke en omtrentlig plassering (for eksempel tidssonen der iRobot-enheten din befinner seg) for å sikre at innholdet i vår tjeneste er relevant for deg og for å hjelpe oss med å yte kundeservice, inkludert behandling av retur eller reparasjoner.

Behandlingen er nødvendig for vår legitime interesse, som er å skreddersy vår tjeneste til brukeren og å generelt forbedre tjenesten vår.

Disse personopplysningene overføres til USA i samsvar med personvernet.

 

Alle personopplysninger angitt ovenfor.

Vi vil bruke alle personopplysninger vi samler inn til å drifte, vedlikeholde og gi deg funksjonene og funksjonaliteten til Tjenesten, for å kommunisere med deg, for å overvåke og forbedre vår Service og virksomhet og for å hjelpe oss med å utvikle nye produkter og tjenester.

Behandlingen er nødvendig for våre legitime interesser, som er å administrere og forbedre tjenesten.

Disse personopplysningene overføres til USA i samsvar med personvernet.

 

 

 

 

 

 

VEDLEGG 2 – OPPLYSNINGER OVERFØRT AV IROBOT-ENHETEN DIN

 

Kategorisering av personopplysninger

Hvordan vi bruker det

Juridisk grunnlag for behandling

Kategorisering av mottakere

Internasjonal overføring

Retensjonsperiode

Tilpassede innstillinger og preferanser for roboten, slik som robotnavn, romnavn, planlagte start-/stopptider.

 

Vi bruker disse opplysningene til å:

 • drifte, vedlikeholde og tilby deg funksjoner og funksjonalitet i tjenesten
 • diagnostisere og løse tekniske problemer
 • utvikle nye produkter og funksjoner tilgjengelig gjennom tjenesten vår
 • forbedre enhetens ytelse og forbedre brukeropplevelsen
 • fastsette produkter og tjenester som kan være av interesse for deg
 • kommunisere med deg i markedsføringsøyemed i henhold til dine preferanser.

Behandlingen er nødvendig for:

 • utførelsen av en kontrakt og gjøre nødvendige grep før inngåelse av en kontrakt, og
 • våre legitime interesser, som er administrasjon av Tjenesten, skreddersy vår støtte til brukere, utvikle nye produkter og funksjoner, og til markedsføringsformål.

I samsvar med hva som er nødvendig deler vi dine personopplysninger med følgende:

Selskaper i konsernet. Andre selskaper eid av eller under felles eierskap som iRobot, inkludert våre datterselskaper (dvs. enhver organisasjon vi eier eller kontrollerer) og vårt ultimate holdingselskap (det vil si enhver organisasjon som eier eller kontrollerer oss) og eventuelle datterselskaper det eier. Disse selskapene vil bruke dine personopplysninger på samme måte som vi kan i henhold til denne personvernpolicyen.

Tjenestetilbydere Tredjepartsleverandører og andre tjenesteleverandører som utfører tjenester for oss eller på våre vegne, utelukkende for å utføre sitt arbeid for oss, som kan omfatte å identifisere og betjene målrettede annonser, gi e-handelstjenester, innhold eller serviceoppfyllelse, fakturering, drift av nettside, post, e-post eller chat-tjenester, behandling av betaling og autorisasjon, kundeservice, svindelforebygging, netthosting eller dataanalyse. For ytterligere informasjon om hvordan disse organisasjonene behandler dine personopplysninger, kan du kontakte oss ved hjelp av detaljene angitt ovenfor.

Profesjonelle rådgivere Tredjeparts tjenesteleveandører som tilbyr tjenester innenfor skatt, regnskap og jus.

Utvalgte tredjeparter. Med ditt samtykke til utvalgte tredjeparter som vi tror kan tilby deg produkter eller tjenester du kan ha nytte av.

Tredjeparter på din forespørsel. For eksempel kan du ha muligheten til å like eller følge oss på sosiale medier, og handlingen din kan bli lagt ut på tidslinjen din, være synlig for vennene eller følgerne dine, eller på annen måte deles offentlig.

Kjøpere og tredjeparter i forbindelse med en forretningstransaksjon, slik som fusjon, salg av hele eller dleer av selskapets eiendeler eller aksjer, omorganisering, finansering, endring av kontroll eller oppkjøp av hele eller deler av virksomheten av et annet selskap eller en tredjepart, eller i tilfelle konkurs eller relaterte eller lignende prosesser.

Rettshåndhevelse, regulatoriske instanser eller andre parter av juridiske årsaker Tredjeparter som kreves for å (i) tilfredsstille gjeldende lovgivning, forskrifter, stevning/rettsorden, rettslig prosess eller andre krav fra myndighetene, (ii) håndheve eller undersøke brudd på vilkårene i vår avtale med deg (inkludert våre vilkår for bruk) (iii) undersøke og forsvare oss selv mot eventuelle tredjeparts krav eller påstander, (iv) beskytte mot brudd mot rettigheter, eiendom eller sikkerhet for iRobot, dets kunder eller offentligheten som påkrevd etter loven, og (v) oppdage, hindre eller på annen måte adressere kriminelle handlinger (inkludert svindel eller forfølging), sikkerhet- eller tekniske problemer.

Disse personopplysningene overføres til USA:

 • i den utstrekning det er nødvendig for utførelsen av en kontrakt mellom deg og iRobot eller gjennomføring av forkontraktsforanstaltninger som tas på din forespørsel; eller
 • i samsvar med personvernet.

Vi oppbevarer personopplysninger så lenge det er nødvendig eller tillatt i lys av formålet/formålene for innhentingen. Kriteriene som brukes til å fastsette våre retensjonsperioder inkluderer: (i) hvor lenge vi har et løpende forhold til brukerne våre og leverer tjenestene; (ii) om det er en lovlig forpliktelse som vi er underlagt eller (iii) om oppbevaring er tilrådelig i lys av vår juridiske stilling (for eksempel i forhold til gjeldende vedtekter om begrensninger, rettstvister eller forskriftsmessige undersøkelser)

 

Bruksdata for robot og app Informasjon om hvordan du bruker iRobot-enheten og produktetappene, for eksempel batterilevetid og helse, antall oppdrag, enhetsidentifikator og plasseringskartlegging, appbruk, funksjonsbruk, transaksjoner i appen.

Vi bruker disse opplysningene til:

 • diagnostisere og løse tekniske problemer
 • utvikle nye produkter og funksjoner tilgjengelig gjennom tjenesten vår
 • forbedre enhetens ytelse og forbedre brukeropplevelsen.

Behandlingen er nødvendig for:

 • utførelsen av en kontrakt og gjøre nødvendige grep før inngåelse av en kontrakt, og
 • våre legitime interesser, som er administrasjon av Tjenesten, skreddersy vår støtte til brukere, utvikle nye produkter og funksjoner, og til markedsføringsformål.

Opplysninger om robotens miljø. Informasjon om områdene du bruker din iRobot-enhet, slik som gulvplan, objektoppdagelse, wi-fi-varmekart og bilder.

Vi bruker disse opplysningene til å:

 • diagnostisere og løse tekniske problemer
 • utvikle nye produkter og funksjoner tilgjengelig gjennom tjenesten vår
 • forbedre enhetens ytelse og forbedre brukeropplevelsen.

Behandlingen er nødvendig for:

 • utførelsen av en kontrakt og gjøre nødvendige grep før inngåelse av en kontrakt, og
 • våre legitime interesser, som er administrasjon av Tjenesten, skreddersy vår støtte til brukere, utvikle nye produkter og funksjoner, og til markedsføringsformål.

I samsvar med hva som er nødvendig deler vi dine personopplysninger med følgende:

Selskaper i konsernet. Andre selskaper eid av eller under felles eierskap som iRobot, inkludert våre datterselskaper (dvs. enhver organisasjon vi eier eller kontrollerer) og vårt ultimate holdingselskap (det vil si enhver organisasjon som eier eller kontrollerer oss) og eventuelle datterselskaper det eier. Disse selskapene vil bruke dine personopplysninger på samme måte som vi kan i henhold til denne personvernpolicyen.

Tjenestetilbydere Tredjepartsleverandører og andre tjenesteleverandører som utfører tjenester for oss eller på våre vegne, utelukkende for å utføre sitt arbeid for oss, som kan omfatte å identifisere og betjene målrettede annonser, gi e-handelstjenester, innhold eller serviceoppfyllelse, fakturering, drift av nettside, post, e-post eller chat-tjenester, behandling av betaling og autorisasjon, kundeservice, svindelforebygging, netthosting eller dataanalyse. For ytterligere informasjon om hvordan disse organisasjonene behandler dine personopplysninger, kan du kontakte oss ved hjelp av detaljene angitt ovenfor.

Kjøpere og tredjeparter i forbindelse med en forretningstransaksjon, slik som fusjon, salg av hele eller dleer av selskapets eiendeler eller aksjer, omorganisering, finansering, endring av kontroll eller oppkjøp av hele eller deler av virksomheten av et annet selskap eller en tredjepart, eller i tilfelle konkurs eller relaterte eller lignende prosesser.

Rettshåndhevelse, regulatoriske instanser eller andre parter av juridiske årsaker Tredjeparter som kreves for å (i) tilfredsstille gjeldende lovgivning, forskrifter, stevning/rettsorden, rettslig prosess eller andre krav fra myndighetene, (ii) håndheve eller undersøke brudd på vilkårene i vår avtale med deg (inkludert våre vilkår for bruk) (iii) undersøke og forsvare oss selv mot eventuelle tredjeparts krav eller påstander, (iv) beskytte mot brudd mot rettigheter, eiendom eller sikkerhet for iRobot, dets kunder eller offentligheten som påkrevd etter loven, og (v) oppdage, hindre eller på annen måte adressere kriminelle handlinger (inkludert svindel eller forfølging), sikkerhet- eller tekniske problemer.

 

 

 

 

VEDLEGG 3 – PERSONOPPLYSNINGER SOM SAMLES INN ATUOMATISK

Kategorisering av personopplysninger

Hvordan vi bruker det

Juridisk grunnlag for behandling

Kategorisering av mottakere

Internasjonal overføring

Retensjonsperiode

Opplysninger om hvordan du får tilgang til og bruker tjenesten. For eksempel nettsiden du kom fra og nettsiden du går til når du forlater nettsiden vår, hvor ofte du får tilgang til tjenesten, tiden du får tilgang til vår tjeneste og hvor lenge du bruker den, omtrentlig plassering hvor du har tilgang til tjenesten fra, om du har tilgang til tjenesten fra flere enheter, koblingene du klikker når du surfer på tjenesten vår, eller når du mottar kommunikasjon fra oss, og andre handlinger du foretar deg knyttet til tjenesten.

Vi bruker disse opplysningene til:

 • presentere tjenesten vår overfor deg på enheten din
 • å fastsette produkter og tjenester som kan være av interesse for deg for markedsføringsformål, og
 • overvåke og forbedre vår tjeneste og forretning, inkludert diagnostisering og løsing av tekniske problemer og utvikling av nye produkter og tjenester.

 

Behandlingen er nødvendig for våre legitime interesser, som er: å skreddersy tjenesten vår overfor brukeren og å generelt forbedre tjenesten, å overvåke og løse problemer, for markedsføringsformål, for å kommunisere med brukere, for å kontakte brukere og for å oppdage og unngå bedrageri.

I samsvar med hva som er nødvendig deler vi dine personopplysninger med følgende:

Selskaper i konsernet. Andre selskaper eid av eller under felles eierskap som iRobot, inkludert våre datterselskaper (dvs. enhver organisasjon vi eier eller kontrollerer) og vårt ultimate holdingselskap (det vil si enhver organisasjon som eier eller kontrollerer oss) og eventuelle datterselskaper det eier. Disse selskapene vil bruke dine personopplysninger på samme måte som vi kan i henhold til denne personvernpolicyen.

Tjenestetilbydere Tredjepartsleverandører og andre tjenesteleverandører som utfører tjenester for oss eller på våre vegne, utelukkende for å utføre sitt arbeid for oss, som kan omfatte å identifisere og betjene målrettede annonser, gi e-handelstjenester, innhold eller serviceoppfyllelse, fakturering, drift av nettside, post, e-post eller chat-tjenester, behandling av betaling og autorisasjon, kundeservice, svindelforebygging, netthosting eller dataanalyse. For ytterligere informasjon om hvordan disse organisasjonene behandler dine personopplysninger, kan du kontakte oss ved hjelp av detaljene angitt ovenfor.

Profesjonelle rådgivere Tredjeparts tjenesteleveandører som tilbyr tjenester innenfor skatt, regnskap og jus.

Utvalgte tredjeparter. Med ditt samtykke til utvalgte tredjeparter som vi tror kan tilby deg produkter eller tjenester du kan ha nytte av.

Tredjeparter på din forespørsel. For eksempel kan du ha muligheten til å like eller følge oss på sosiale medier, og handlingen din kan bli lagt ut på tidslinjen din, være synlig for vennene eller følgerne dine, eller på annen måte deles offentlig.

Kjøpere og tredjeparter i forbindelse med en forretningstransaksjon, slik som fusjon, salg av hele eller dleer av selskapets eiendeler eller aksjer, omorganisering, finansering, endring av kontroll eller oppkjøp av hele eller deler av virksomheten av et annet selskap eller en tredjepart, eller i tilfelle konkurs eller relaterte eller lignende prosesser.

Rettshåndhevelse, regulatoriske instanser eller andre parter av juridiske årsaker Tredjeparter som kreves for å (i) tilfredsstille gjeldende lovgivning, forskrifter, stevning/rettsorden, rettslig prosess eller andre krav fra myndighetene, (ii) håndheve eller undersøke brudd på vilkårene i vår avtale med deg (inkludert våre vilkår for bruk) (iii) undersøke og forsvare oss selv mot eventuelle tredjeparts krav eller påstander, (iv) beskytte mot brudd mot rettigheter, eiendom eller sikkerhet for iRobot, dets kunder eller offentligheten som påkrevd etter loven, og (v) oppdage, hindre eller på annen måte adressere kriminelle handlinger (inkludert svindel eller forfølging), sikkerhet- eller tekniske problemer.

Disse personopplysningene overføres til USA:

 • i den utstrekning det er nødvendig for utførelsen av en kontrakt mellom deg og iRobot eller gjennomføring av forkontraktsforanstaltninger som tas på din forespørsel; eller
 • i samsvar med personvernet.

Vi oppbevarer personopplysninger så lenge det er nødvendig eller tillatt i lys av formålet/formålene for innhentingen. Kriteriene som brukes til å fastsette våre retensjonsperioder inkluderer: (i) hvor lenge vi har et løpende forhold til brukerne våre og leverer tjenestene; (ii) om det er en lovlig forpliktelse som vi er underlagt eller (iii) om oppbevaring er tilrådelig i lys av vår juridiske stilling (for eksempel i forhold til gjeldende vedtekter om begrensninger, rettsvtvister eller forskriftsmessige undersøkelser)

Opplysninger om din enhet.

Vi samler også inn opplysninger om datamaskinen, nettbrettet, smarttelefonen eller andre elektroniske enheter du bruker for å koble til tjenesten vår. Informasjonen kan inneholde opplysninger om enhetstype, modell og produsent, unikt identifikasjonsnummer for enheten (inkludert eksempelvis en UIDID, Unik-ID for annonsørerer (“IDFA”), Google Ad ID, eller Windows Advertising ID), mobiloperatør, mobilenhet, merkenavn for operativsystem og telefonnummer, nettlesere og applikasjoner koblet til tjenesten vår gjennom enheten, din internettleverandør, din IP-adresse og din enhets telefonnummer (hvis det har et).