Pravilnik o zasebnosti

iRobot –Slovenia

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Podjetje iRobot Corporation (»iRobot«, »mi«, »nas« ali »naše«) je zavezano k varovanju vaše zasebnosti. V tem pravilniku o zasebnosti je pojasnjeno, kako v družbi iRobot zbiramo, uporabljamo in razkrivamo podatke o vas, oz. povezane z vami (»osebni podatki«). Ta pravilnik o zasebnosti velja za naša spletna mesta in storitve, vključno s spletnim mestom www.iRobot.si (»spletno mesto«), napravami, ki jih registrirate za uporabo naših storitev ter spletnimi aplikacijami (»aplikacije«), ki zagotavljajo podporo za take naprave (skupno imenovane »storitev«).

Za namene zakonodaje o varstvu podatkov je iRobot Corporation upravljavec podatkov za osebne podatke, ki jih imamo o vas.

1.            Kako zbiramo in uporabljamo podatke

2.            Vaše izbire glede podatkov

3.            Varnost in shranjevanje podatkov

4.            Zasebnost otrok

5.            Povezave do spletnih mest tretjih oseb

6.            Pristojnost in izvrševanje

7.            Posodobitve tega pravilnika

8.            Obvestila vam

9.            Stik z nami

10.          Datum zadnje spremembe

Varnost podatkov

V podjetju iRobot varnost svojih izdelkov obravnavamo zelo resno. Če ste stranka podjetja iRobot in uporabljate naše povezane izdelke, so tu na voljo vse informacije o varnostnih načelih, s katerimi so skladni izdelki podjetja iRobot. Obiščite našo stran o varnosti podatkov.

1.              KAKO ZBIRAMO IN UPORABLJAMO PODATKE

Splošno

Osebne podatke zbiramo, da bi vam zagotovili izkušnjo, ki je uporabna in učinkovita ter prilagojena vam.

 • Podatki, ki jih navedete. Osebne podatke, ki jih posredujete neposredno nam, zbiramo in shranjujemo, ko se registrirate za račun iRobot, uporabljate storitev iRobot, nakupujete v spletu, se prijavite za ponudbe ali komunicirate z nami. Če napravo registrirate po spletu, po pošti ali z drugim načinom registracije, zberemo tudi podatke o vaši napravi iRobot, kot so ID naprave, serijska številka ali koda izdelka. 
 • Podatki, ki jih prejmemo od tretjih oseb. Ko naše spletno mesto ali aplikacije uporabljate prek različnih družbenih omrežij, npr. ko v družbenem omrežjih nekaj všečkate ali sledite, oz. če do naših storitev dostopate prek povezave ali možnosti za prijavo drugega ponudnika, nam podatke lahko posreduje družabno omrežje. Podatki, ki jih prejmemo, so odvisni od vaših nastavitev zasebnosti v družbenem omrežju. Pred povezovanjem spletnih mest in storitev tretjih oseb z našo storitvijo vedno preverite nastavitve zasebnosti v njih in jih po potrebi prilagodite. 

V tabeli v Prilogi 1 so določene kategorije osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas in način uporabe teh podatkov. V tabeli so prav tako navedene pravne podlage, ki jih upoštevamo pri obdelavi osebnih podatkov, kategorije prejemnikov osebnih podatkov in informacije o tem, kako določamo ustrezno obdobje hranjenja.  

Podatki, ki jih zbiramo iz registriranih naprav iRobot

Nekatere naprave iRobot so opremljene s pametno tehnologijo, ki jim omogoča brezžični prenos podatkov v storitev. Naprave iRobot podatkov ne prenašajo, če naprava ni registrirana v spletu in povezana v omrežje Wi-Fi ali drugo napravo prek povezave Bluetooth.  Naprave iRobot s pametno tehnologijo lahko uporabljate brez prenosa podatkov prek omrežij Wi-Fi ali povezav Bluetooth, in sicer tako, da prekinete povezavo naprave z omrežjem Wi-Fi ali Bluetooth ali se sploh ne povežete z njim. 

V tabeli v Prilogi 2 so določene kategorije osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas in vaši napravi iRobot, kadar napravi iRobot dovolite prenos takih podatkov k nam, in način uporabe teh podatkov. V tabeli so prav tako navedene pravne podlage, ki jih upoštevamo pri obdelavi osebnih podatkov, kategorije prejemnikov osebnih podatkov in informacije o tem, kako določamo ustrezno obdobje hranjenja.  

Uporaba piškotkov in druge tehnologije za zbiranje podatkov

Piškotke in podobne tehnologije, kot so prosojne datoteke GIF (imenovane tudi spletni svetilniki), uporabljamo za neposredno zbiranje podatkov o vašem načinu dostopa in uporabe storitve ter podatkov o napravi, ki jo uporabljate za dostop do storitve.

V tabeli v Prilogi 3 so določene kategorije osebnih podatkov, ki jih samodejno zbiramo o vas in način uporabe teh podatkov. V tabeli so prav tako navedene pravne podlage, ki jih upoštevamo pri obdelavi osebnih podatkov, kategorije prejemnikov osebnih podatkov in informacije o tem, kako določamo ustrezno obdobje hranjenja.

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki se namestijo v vaš računalnik ali drugo mobilno napravo (npr. pametni telefon ali tablični računalnik), ko obiščete določeno spletno stran v internetu. Uporabljajo se zato, da se vaš računalnik ali naprava »spomni«, da ste neko spletno mesto že obiskali.

Uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

(i)         Obvezni piškotki Ti piškotki so nujni za delovanje našega spletnega mesta. Vključujejo na primer piškotke, ki vam omogočajo, da se prijavite v območja na spletnem mestu in v košarico dodate izdelke.

(ii)        Piškotki za analitiko/učinkovitost delovanja Ti piškotki nam pomagajo prepoznati in prešteti obiskovalce in razumeti, kako se obiskovalci pomikajo po spletnem mestu. S tem lahko izboljšamo delovanje spletnega mesta, na primer, z zagotavljanjem, da uporabniki preprosto najdejo to, kar iščejo.

(iii)       Funkcionalni piškotki Ti se uporabljajo za prepoznavo, ko ponovno obiščete spletno mesto, tako da vam lahko na tem spletnem mestu ponudimo boljšo izkušnjo nakupa. Omogočajo nam na primer prilagajanje vsebine posebej za vas, naslavljanje z vašim imenom in uporabo vaših prednostnih nastavitev (npr. izbira jezika ali regije).

(iv)       Piškotki za določanje cilja Ti piškotki zabeležijo vaš obisk spletnega mesta, strani, ki ste jih obiskali in povezave, ki ste jih kliknili. S temi informacijami naše spletno mesto, oglase, prikazane na njem in marketinška sporočila, ki vam jih posredujemo, prilagodimo tako, da bolj ustrezajo vašim interesom. Te informacije lahko delimo tudi s tretjimi osebami, ki nam zagotavljajo storitve v ta namen.

(v)        Piškotki od drugod Upoštevajte, da oglaševalci in drugi ponudniki lahko uporabijo svoje piškotke, ko na našem spletnem mestu kliknete oglas ali povezavo. Ti drugi ponudniki so odgovorni za pripravo lastnih pravilnikov o piškotkih in zasebnosti.

Večina spletnih brskalnikov omogoča delni nadzor nad večino piškotkov, in sicer prek nastavitev brskalnika. Upoštevajte, da v primeru, da zavrnete piškotke, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij našega spletnega mesta. Za celovito izkušnjo uporabe spletnega nakupovanja in prilagojenih funkcij spletnega mesta mora vaš računalnik, telefon ali tablični računalnik sprejeti piškotke.

Te nastavitve običajno najdete v meniju »Možnosti« ali »Lastne nastavitve« v brskalniku. Če želite bolje razumeti te nastavitve, obiščite spodnje povezave. V nasprotnem primeru za več podrobnosti uporabite možnost »Pomoč« v svojem brskalniku. (Povezava se odpre v novem oknu – upoštevajte, da ne moremo biti odgovorni za vsebino na zunanjih spletnih mestih.)

(i)         Nastavitve piškotkov v brskalniku Internet Explorer

(ii)        Nastavitve piškotkov v brskalniku Firefox

(iii)       Nastavitve piškotkov v brskalniku Chrome

(iv)       Nastavitve piškotkov v brskalniku Safari in sistemu iOS.

Če želite izvedeti več o piškotkih, vključno z ogledom, kateri piškotki so bili nastavljeni ter njihovim upravljanjem in brisanjem, obiščite www.allaboutcookies.org (povezava se odpre v novem oknu – upoštevajte, da ne moremo biti odgovorni za vsebino na zunanjih spletnih mestih).

Druge tehnologije

Poleg tega lahko prosojne datoteke GIF uporabljamo v e-poštnih sporočilih v obliki HTML, poslanih našim strankam, za sledenje, katera e-poštna sporočila odprejo prejemniki in katere povezave kliknejo. Ti podatki omogočajo natančnejše poročanje in izboljšave storitve.  Možnosti e-pošte lahko nastavite tako, da preprečijo samodejni prenos slik, ki lahko vsebujejo te tehnologije, ki bi nam povedale, ali ste odprli našo e-poštno sporočilo in izvedli določene funkcije z njim.

Če želite več informacij o podobnih tehnologijah, kot so prosojne datoteke GIF/spletni svetilniki, lahko obiščete spletno mesto www.allaboutcookies.org ali spletne vire organizacije Network Advertising Initiative na spletnem mestu http://www.networkadvertising.org (povezava se odpre v novem oknu – upoštevajte, da ne moremo biti odgovorni za vsebino na zunanjih spletnih mestih).

2.              VAŠE IZBIRE GLEDE PODATKOV

Dostop do podatkov, njihovo popravljanje in posodabljanje

V povezavi s svojimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:

(i) pravico do informiranosti v zvezi s tem, kako se vaši osebni podatki uporabljajo;

(ii) pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas in prenos osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, drugemu upravljavcu;

(iii) pravica do zahteve po popravku nepravilnih ali nepopolnih osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, brez neupravičenega odloga;

(iv) pravica do izbrisa vaših osebnih podatkov v nekaterih okoliščinah in brez neupravičenega odloga, na primer, ko osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene, za katere so bili zbrani ali obdelani; in

(v) pravica, da nam v nekaterih okoliščinah prepoveste obdelavo vaših osebnih podatkov, na primer, ko ugovarjate točnosti osebnih podatkov, in sicer v obdobju, ki nam omogoči preverjanje točnosti teh osebnih podatkov.

Nekatere osebe podatke, ki ste nam jih razkrili, si lahko ogledate, jih popravite in posodobite s klikom možnosti »Moj račun« na našem spletnem mestu. Do osebnih podatkov, ki niso na voljo v možnosti »Moj račun« lahko dostopite, jih popravite in posodobite tako, da nam pišete na spodaj navedene naslove za stik. Prosimo vas, da navedete čim več podatkov o osebnih podatkih, ki jih iščete in z veseljem jih bomo poiskali.

Če želite drugače uveljavljati svoje pravice ali če imate kakršna koli vprašanja glede svojih pravic, nam pišite na naslov, naveden v razdelku »Stik z nami« spodaj.

Prav tako imate pravico do vlaganja pritožbe pri nacionalnem organu za varstvo podatkov. Dodatne informacije o tem, kako stopite v stik z nacionalnim organom za varstvo podatkov, so na voljo na naslovu http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Trženjska obvestila  Občasno se lahko obrnemo na vas z informacijami o naših izdelkih in storitvah. Večina trženjskih sporočil, ki jih pošljemo, je posredovana po e-pošti ali prek naših aplikacij. Če ne želite prejemati naših trženjskih sporočil, nas o tem običajno lahko obvestite tako, da izberete posamezna polja na obrazcih, ki jih uporabljamo, ko prvič zbiramo vaše podatke za stik.

V možnosti »Moj račun« na našem spletnem mestu ali v aplikaciji lahko nadzirate nastavitve za komunikacijo. Prav tako lahko v vsakem promocijskem e-poštnem sporočilu, ki vam ga pošljemo, kliknete gumb »Odjava«. Upoštevajte, da se morda ni mogoče odjaviti od prejemanja nepromocijskih sporočil glede vašega računa, npr. v primeru preverjanja računa, potrdil o naročilih, spremembah ali posodobitvah storitve ali tehničnih in varnostnih obvestil. 

Ko nam dovolite, lahko vaše podatke za stik z vami razkrijemo z izbranimi tretjimi osebami, tako da vam lahko pošljejo informacije o izdelkih in storitvah, za katere menijo, da bi vas zanimali. Če ne želite več, da podatke za stik z vami posredujemo izbranim tretjim osebam za namene trženja, nas lahko o tem obvestite tako, da nam pišete na enega od naslovov, navedenih proti koncu tega pravilnika o zasebnosti.

Zbiranje podatkov v napravi Zbiranje podatkov o uporabi iz registrirane naprave iRobot lahko ustavite tako, da prekinete povezavo Wi-Fi ali Bluetooth z aplikacijo, na primer tako, da spremenite geslo za Wi-Fi.  Če imate vprašanja glede prekinitve povezave z napravo iRobot, prek spletnega mesta global.irobot.com stopite v stik z nami.

Spletno oglaševanje Mi ali naši zunanji oglaševalski partnerji vam lahko prikazujemo glase na našem spletnem mestu ali v naših aplikacijah. Mi ali naši oglaševalski partnerji lahko v ta namen zbiramo podatke o tem, kako uporabljate naše spletno mesto in naše aplikacije ali se povezujete z njimi, ter o vrstah drugih spletnih strani, storitvah družbenih omrežij, vsebini in oglasih, s katerimi imate interakcije vi ali drugi, ki uporabljajo napravo za povezovanje z našim spletnim mestom ali aplikacijami, jih obiskujete ali si jih ogledujete. Zbrani podatki lahko vključujejo naslov IP za napravo, s katero se povezujete z našim spletnim mestom ali aplikacijami.

Mi ali naši oglaševalski partnerji uporabljamo zbrane podatke za zagotavljanje, da so oglasi, ki jih vidite na našem spletnem mestu ali v naših aplikacijah oziroma na spletnih mestih ali v aplikacijah tretjih oseb (kjer imajo naši partnerji oglasni prostor), ustreznejši za vas.

Za prikazovanje te vrste oglaševanja običajno uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Za več informacij o upravljanju piškotkov glejte zgornje besedilo.

Zbiranje podatkov prek nekaterih piškotkov ali podobnih tehnologij lahko onemogočite z aktivnim upravljanjem nastavitev brskalnika ali mobilne naprave. 

Številne omrežne oglaševalske programe, ki sledijo vašim dejavnostim prek več spletnih mest in ponujajo oglaševalsko vsebino, prilagojeno vam, onemogočite tako, da obiščete:

(i)         Your Online Choices (http://www.youronlinechoices.com/)

(ii)        Network Advertising Initiative (http://www.networkadvertising.org/)

(iii)       Digital Advertising Alliance (http://www.aboutads.info/consumers)

Z izbrisom piškotkov v brskalniku lahko odstranite tudi nastavitve glede onemogočanja oglasov, zato s temi orodji redno preverjajte, ali so nastavitve še vedno take, kot želite.   

3.              VARNOST IN SHRANJEVANJE PODATKOV

Varnost V podjetju iRobot si prizadevamo zagotoviti varnost vaših podatkov in uporabljamo fizične, administrativne in tehnološke varnostne ukrepe za zagotavljanje celovitosti in varnosti vseh osebnih podatkov, ki jih zberemo in posredujemo našim ponudnikom storitev. Za več informacij o varovanju vaših podatkov, glejte naš varnostni pravilnik.

Kljub temu pa noben varnostni sistem ni popoln in za varnost naših sistemov ne moremo stoodstotno jamčiti. Če pride do tega, da so morebitni osebni podatki pod našim nadzorom ogroženi zaradi kršitve varnosti, bomo razumno ukrepali, da raziščemo okoliščine in, kjer je to potrebno, obvestimo posameznike, katerih osebni podatki so morda bili ogroženi, ter še drugače ukrepamo skladno z morebitnimi upoštevnimi zakoni in predpisi. Če želite spremeniti geslo ali izveste za kakršno koli izgubo, krajo ali nepooblaščeno uporabo gesla, stopite v stik z nami prek spletnega mesta global.irobot.com ali nas pokličite na +1-800-727-9077. 

Mednarodni prenos podatkov Podjetje iRobot lahko vaše osebne podatke obdeluje v strežnikih, ki niso v državi, v kateri bivate. Če do spletnega mesta ali storitev dostopate zunaj Združenih držav, upoštevajte, da zakoni Združenih držav ali zakoni katere koli druge sodne pristojnosti, kjer mi ali naši ponudniki storitev obdelujemo vaše osebne podatke, morda ne ponujajo enake zaščite zasebnosti kot zakoni v vaši sodni pristojnosti, zato so lahko vaši osebni podatki v nekaterih primerih dostopni organom pregona in regulatornim organom skladno z zakoni v teh drugih sodnih pristojnostih.

Zasebnostni ščit Upoštevamo zasebnostni ščit EU-ZDA in zasebnostni ščit Švica-ZDA, kot ju je določilo Ministrstvo za trgovino ZDA, in sicer glede zbiranja, uporabe in hranjenja osebnih podatkov, prejetih iz držav Evropske unije in Švice (zasebnostni ščit). Imamo potrdilo, da upoštevamo načela zasebnosti za obveščanje, izbiro, obveznost prenosa tretjim osebam, varnost, celovitost podatkov, omejitev namena, dostop, uvedbo, izvrševanje in odgovornost (načela). Če obstaja kakršna koli kolizija med pravilniki v tem pravilniku in načelih zasebnostnega ščita, veljajo načela. Za več informacij o zasebnostnem ščitu obiščite to spletno mesto Ministrstva za trgovino ZDA: https://www.privacyshield.gov/.  Za več informacij o našem potrdilu v zvezi z zasebnostnim ščitom glejte:  https://www.privacyshield.gov/list.

Če vas zanimajo dodatni varnostni ukrepi, ki jih uporabljamo, stopite v stik z nami prek možnosti, ki so navedene na koncu tega pravilnika.

Nadaljnji prenosi (prenosi tretjim osebam). iRobot lahko osebne podatke prenese določenim tretjim osebam (kot je opisano v prilogah k temu pravilniku o zasebnosti). Če osebne podatke prenesemo tretjim osebam, uporabimo razumne in primerne ukrepe za zagotavljanje, da tretja oseba podatke obdeluje za omejene in določene namene na način, ki je skladen z našimi obveznostmi iz okvira zasebnostnega ščita. Če se prenos izvede tretji osebi, ki deluje v našem imenu, smo lahko odgovorni, če te tretje osebe ne izpolnjujejo teh obveznosti, pa tudi za dogodek, zaradi katerega je prišlo do škode.

4.               ZASEBNOST OTROK

Naša storitev ni namenjena osebam, mlajšim od 13 let, in namerno ne zbiramo ali hranimo podatkov oseb, mlajših od 13 let.  Če izveste, da so nam bili posredovani osebni podatki osebe, mlajše od 13 let, nam takoj pišite na naslov, naveden spodaj.

5.               POVEZAVE DO SPLETNIH MEST TRETJIH OSEB

V storitvah so lahko občasno povezave do zunanjih spletnih mest naših partnerskih omrežij, oglaševalcev, partnerskih trgovcev, prodajalcev in lastniško povezanih podjetij ter iz njih. Če sledite povezavi do katerega od teh spletnih mest, upoštevajte, da imajo svoje pravilnike o zasebnosti in da ne sprejemamo nobene odgovornosti za njihove pravilnike. Pred vnašanjem podatkov na teh spletnih mestih preberite njihove pravilnike. 

Na našem spletnem mestu so lahko poleg tega funkcije družbenih omrežij, kot so gumbi za Facebook, Twitter in Pinterest (npr. »Všeč mi je«, »Tweet« ali »Pripni«). Ta spletna mesta družbenih omrežij lahko samodejno shranjujejo podatke o vaši dejavnosti brskanja, vsakič ko obiščete spletno mesto, ki ima gumb družbenega omrežja, ne glede na to, ali ga kliknete. Vaše interakcije s temi funkcijami ne ureja naš pravilnik o zasebnosti, temveč pravilnik o zasebnosti podjetja, ki ponuja funkcijo. Preverite nastavitev za zasebnost na spletnih mestih družbenih omrežij.

6.               PRISTOJNOST IN IZVRŠEVANJE

V sklopu naše udeležbe si Zvezna komisija za trgovino ZDA (FTC) pridržuje pravico do preiskave in izvrševanja. Prav tako imate pravico do vlaganja pritožbe pri lokalnem organu za varstvo podatkov.

V skladu z načeli si prizadevamo rešiti vse pritožbe glede vaše zasebnosti in našega zbiranja ali uporabe vaših osebnih podatkov. Posamezniki iz Evropske unije ali Švice, ki imajo vprašanja ali pritožbe v zvezi s tem pravilnikom o zasebnosti, naj se najprej obrnejo na nas prek spodaj navedenih podatkov za stik.

Še posebej smo zavezani k temu, da nerešene pritožbe glede zasebnosti v skladu z načeli napotimo k uporabi mehanizma alternativnega reševanja sporov, programu JAMS za zasebnostni ščit EU-ZDA. V nekaterih pogojih, ki jih določajo načela, lahko za razrešitev pritožbe sprožite postopek zavezujoče arbitraže. Če ne prejmete pravočasnega potrdila o prejemu pritožbe ali če vaša pritožba ni ustrezno obravnavana, za več informacij in načinih vlaganja pritožbe obiščite https://www.jamsadr.com/eu-us-privacy-shield.           

7.               POSODOBITVE TEGA PRAVILNIKA

Pridržujemo si pravico, da občasno spremenimo ta pravilnik o zasebnosti. Ob vsaki spremembi pravilnika o zasebnosti bomo spremenili datum zadnje spremembe, naveden spodaj, in posodobljen pravilnik o zasebnosti objavili na tej strani.

8.              OBVESTILA VAM

Če vas moramo obvestiti o čemer koli, pa naj gre za pravne, trženjske ali druge poslovne razloge, bomo izbrali način stika z vami, za katerega menimo, da je najboljši. To bomo običajno storili prek e-pošte ali z obvestilom v naši storitvi. To, da vam lahko pošiljamo obvestila, vam ne preprečuje, da onemogočite določene vrste stika z vami, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

9.              STIK Z NAMI

Če prebivate v Evropski uniji, je za vas pristojno predstavništvo iRobot UK Ltd. Če imate vprašanja ali komentarje o tem pravilniku o zasebnosti in našem obravnavanju zasebnosti, se, ne glede na vašo lokacijo, obrnite na nas prek spletnega mesta global.irobot.com ali nam pišite na:

V Združenih državah:

8 Crosby Drive

Bedford, MA 01730

V Evropski uniji:

111 Buckingham Palace Road

London, England SW1W 0SR

Združeno kraljestvo

10.          DATUM ZADNJE SPREMEMBE

Ta pravilnik je bil zadnjič spremenjen in je veljaven dne 07. 10. 2018.

 

PRILOGA 1 – OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Kategorija osebnih podatkov

Kako jih uporabljamo

Pravna podlaga za obdelavo

Kategorije prejemnikov

Mednarodni prenos

Obdobje hranjenja

Podatki za stik in o računu, kot so vaše ime, naziv, poklic, domači naslov, država stalnega prebivališča, državljanstvo, številka stacionarnega telefona, številka mobilnega telefona, e-poštni naslov, enolična številka stranke, uporabniško ime in geslo računa.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • obdelava in pošiljanje naročenih izdelkov;
 • delovanje, vzdrževanje in zagotavljanje funkcij in funkcionalnosti storitve;
 • zagotavljanje podpore strankam, vključno s poizvedbami in pritožbami ter obdelavo vrnjenih ali pokvarjenih izdelkov;
 • neposredna komunikacija z vami, npr. pošiljanje podatkov o vaših naročilih, prodaji izdelkov, posebnih ponudbah in novih funkcijah strani, pri čemer vedno upoštevamo vaše nastavitve.

Obdelava podatkov je nujna za:

 • izvajanje pogodbe in izvedbo ukrepov pred sklenitvijo pogodbe; in
 • naše upravičene interese, zlasti upravljanje storitve, za trženjske namene in komunikacijo z uporabniki.

Kot je zahtevano v skladu z našo uporabo, vaše osebne podatke delimo z naslednjimi tretjimi osebami:

Podjetja v skupini Druga podjetja, ki so v lasti podjetja iRobot ali v skupnem lastništvu z njim, kar vključuje naše podružnice (tj. vsaka organizacija, ki je v naši lasti ali pod našim nadzorom) ter naše končno holdinško podjetje (tj. vsaka organizacija, ki je naš lastnik ali smo pod njenim nadzorom) in morebitne podružnice v njegovi lasti. Ta podjetja bodo vaše osebne podatke uporabljala enako, kot jih lahko mi na podlagi tega pravilnika o zasebnosti.

Ponudniki storitev Zunanji dobavitelji in drugi ponudniki storitev, ki izvajajo storitve za nas ali v našem imenu, in sicer izključno za opravljanje njihove dejavnosti za nas, kar lahko vključuje prepoznavanje in prikazovanje ciljanih oglasov, zagotavljanje storitev e-trgovine, izpolnjevanje naročil vsebine ali storitev, obračunavanje, pošiljanje sporočil na poštne sezname, pošiljanje e-poštnih sporočil ali storitve klepeta, upravljanje spletnega mesta, obdelavo in avtorizacijo plačil, storitve za stranke, preprečevanje zlorab, spletno gostovanje ali zagotavljanje analitičnih storitev. Za dodatne informacije o tem, kako te organizacije ravnajo z vašimi osebnimi podatki, se lahko obrnete na nas prek spodaj navedenih podatkov za stik.

Strokovni svetovalci Drugi ponudniki storitev, ki zagotavljajo davčne, računovodske in pravne storitve.

Izbrane tretje osebe Z vašim soglasjem izbranim tretjim osebam, za katere morda menimo, da bi vam lahko ponudile izdelke ali storitve, ki vam bodo všeč.

Tretje osebe na vašo zahtevo Na voljo vam je lahko na primer možnost, da nas »všečkate« ali nam sledite v družbenih omrežjih, to dejanje pa je lahko objavljeno na vaši časovnici, vidno vašim prijateljem ali sledilcem ali drugače javno razkrito.

Kupcem in drugim v povezavi z morebitno podjetniško transakcijo, kot so združitev, delna ali celotna prodaja sredstev ali delnic podjetja, reorganizacija, financiranje, sprememba nadzora ali pridobitev deleža ali celotnega našega podjetja s strani drugega podjetja ali tretje osebe v primeru stečaja ali povezanega oziroma podobnega postopka.

Organi pregona, regulatorni organi in druge stranke iz pravnih razlogov Tretje osebe, če je to treba zaradi (i) spoštovanja katerega koli upoštevnega zakona, predpisa, sodnega poziva/odločbe sodišča, pravnega postopka ali druge zahteve državnih organov, (ii) uveljavljanja ali preiskave kršenja katerih koli naših sporazumov (vključno s pogoji storitve), (iii) preiskovanja in naše obrambe pred morebitnimi zahtevki ali obtožbami tretjih oseb, (iv) zaščite pred škodovanjem pravicam, lastništvu ali varnosti podjetja iRobot, njegovih strank ali javnosti, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja, in (v) odkrivanja, preprečevanja ali drugačnega reševanja kazenskih (vključno z goljufijo in zalezovanjem), varnostnih ali tehničnih težav.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA:

 • v obsegu, kot je potreben za izvajanje pogodbe med vami in podjetjem iRobot ali izvajanje predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo; ali
 • v skladu z zasebnostnim ščitom.

 

Osebne podatke zadržimo, kolikor dolgo je potrebno ali dovoljeno glede na namene, za katere so bili pridobljeni. Merila za določanje obdobja hranjenja vključujejo: (i) časovno obdobje trajanja razmerja z uporabniki in zagotavljanja storitve; (ii) če obstaja pravna obveznost, katere predmet smo; ali (iii) ko je zadržanje priporočljivo glede na naš pravni položaj (npr. zastaranje, pravda ali regulativna preiskava).

 

Informacije o nakupu in transakcijah, kot so kupljeni izdelki. Če napravo registrirate pri nas, zberemo tudi podatke o vaši napravi iRobot, kot so ID naprave, serijska številka ali koda izdelka.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • obdelava in pošiljanje naročenih izdelkov;
 • zagotavljanje podpore strankam, vključno s poizvedbami in pritožbami ter obdelavo vrnjenih ali pokvarjenih izdelkov;
 • ugotavljanje, kateri izdelki bi vas utegnili zanimati.

Obdelava podatkov je nujna za:

 • izvajanje pogodbe;
 • naše upravičene interese, zlasti razvoj in izboljšanje naše storitve, razvoj novih izdelkov in trženjske namene.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA:

 • v obsegu, kot je potreben za izvajanje pogodbe med vami in podjetjem iRobot ali izvajanje predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo; ali
 • v skladu z zasebnostnim ščitom.

Podatki o plačilu in za obračunavanje, kot so podatki vaše kreditne ali debetne kartice, naslov za izdajo računa in zgodovina nakupov.

Te podatke uporabimo za obdelavo in pošiljanje naročenih izdelkov ter zaznavanje in preprečevanje prevar.

Obdelava podatkov je nujna za:

 • izvajanje pogodbe;
 • naše upravičene interese, zlasti zaznavanje prevar.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA:

 • v obsegu, kot je potreben za izvajanje pogodbe med vami in podjetjem iRobot ali izvajanje predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo; ali
 • v skladu z zasebnostnim ščitom.

Vedenje kupca, kot so kupljeni izdelki, motivacija za nakup in drugo vedenje kupca in nastavitve.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • razvoj novih izdelkov in funkcij, ki so na voljo prek naše storitve, ali kakršno koli izboljšanje naše storitve;
 • ugotavljanje, kateri izdelki bi vas utegnili zanimati;
 • pošiljanje trženjskih sporočil v skladu z vašimi nastavitvami.

Obdelava je nujna za naše upravičene interese, zlasti razvoj in izboljšanje naše storitve, razvoj novih izdelkov in trženjske namene.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA v skladu z zasebnostnim ščitom.

 

Komentarji, klepet in mnenja, ki jih predložite, ko se neposredno obrnete na nas, npr. vsebina kakršnega koli besedilnega ali e-poštnega sporočila, ki nam ga pošljete.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • zagotavljanje podpore strankam, vključno s poizvedbami in pritožbami ter obdelavo vrnjenih ali pokvarjenih izdelkov;
 • razvoj novih izdelkov in funkcij, ki so na voljo prek naše storitve, ali kakršno koli izboljšanje naše storitve;
 • ugotavljanje, kateri izdelki bi vas utegnili zanimati;
 • pošiljanje trženjskih sporočil v skladu z vašimi nastavitvami.

Obdelava je nujna za naše upravičene interese, zlasti komunikacijo z uporabniki, razvoj in izboljšanje naše storitve, razvoj novih izdelkov in trženjske namene.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA v skladu z zasebnostnim ščitom.

 

Podatki o identifikaciji, kot je vaša osebna izkaznica ali drugo dokazilo o identiteti.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • zaznavanje in preprečevanje prevar;
 • izdaja računov in drugih pravno zavezujočih dokumentov.

Obdelava podatkov je nujna za:

 • naše upravičene interese, zlasti zaznavanje in preprečevanje prevar ter zagotavljanje skladnosti z našimi določili in pogoji; in
 • skladnost s pravnimi obveznostmi.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA v skladu z zasebnostnim ščitom.

 

Demografske informacije in informacije o življenjskem slogu, kot so starost, datum rojstva, spol, plača ali drugi prihodki, prosti čas in drugi interesi, število otrok in domačih živali, informacije o domačem okolju.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • razvoj novih izdelkov in funkcij, ki so na voljo prek naše storitve, ali kakršno koli izboljšanje naše storitve;
 • ugotavljanje, kateri izdelki bi vas utegnili zanimati;
 • pošiljanje trženjskih sporočil v skladu z vašimi nastavitvami.

Obdelava je nujna za naše upravičene interese, zlasti razvoj in izboljšanje naše storitve, razvoj novih izdelkov in trženjske namene.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA v skladu z zasebnostnim ščitom.

 

Podatki, ki jih prejmemo od tretjih oseb, npr. družbenih omrežij. Če našo storitev povežete z družbenim omrežjem, ali s storitvijo komunicirate prek družbenega omrežja, lahko iz tega družbenega omrežja prejmemo podatke, kot so vaše ime, informacije o profilu in kakršne koli druge podatke, za katere družbenemu omrežju dovolite, da jih deli s tretjimi osebami. Podatki, ki jih prejmemo, so odvisni od vaših nastavitev zasebnosti v družbenem omrežju.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • omogočanje prijave v storitev;
 • komunikacijo z vami in odgovarjanje na vaše poizvedbe.

 

Obdelava je nujna za naše upravičene interese, zlasti za prilagajanje storitve uporabnikom in komunikaciji z njimi.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA v skladu z zasebnostnim ščitom.

 

Lastne nastavitve za obvestila, trženjska sporočila, kako je prikazano naše spletno mesto ali aplikacije in kako uporabljate storitev.

Te podatke uporabljamo za zagotavljanje obvestil, pošiljanje trženjskih sporočil in prikaz naše storitve v skladu z vašo izbiro.

Obdelava podatkov je nujna za:

 • naše upravičene interese, zlasti zagotavljanje, da uporabnik prejme ustrezna trženjska in druga sporočila.
 • skladnosti z pravnimi obveznostmi; in
 • izvajanje pogodbe.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA v skladu z zasebnostnim ščitom.

 

Lokacija. Podatkov o vaši točni lokaciji ne bomo zbirali ali spremljali brez vašega soglasja. Kjer bo to potrebno, bomo pred uporabo podatkov o vaši točni lokaciji, vključno s koordinatami GPS, najprej zahtevali vaše soglasje.

Uporabimo lahko približno lokacijo (npr. časovni pas, v katerem je vaša naprava iRobot), in tako zagotovimo, da je vsebina v storitvi primerna za vas ter da vam zagotovimo storitve za stranke, vključno z obdelavo vrnjenih in pokvarjenih izdelkov.

Obdelava je nujna za naše upravičene interese, zlasti za prilagajanje storitve uporabniku in splošno izboljšanje storitve.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA v skladu z zasebnostnim ščitom.

 

Vsi osebni podatki, navedeni zgoraj.

Vse osebne podatke, ki jih zberemo, uporabljamo za upravljanje, vzdrževanje in zagotavljanje funkcij in možnosti storitve, za komunikacijo z vami, nadzor in izboljšanje storitve in poslovanja in pomoč pri razvoju novih izdelkov in storitev.

Obdelava je nujna za naše upravičene interese, zlasti za upravljanje in izboljšanje storitve.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA v skladu z zasebnostnim ščitom.

 

 

 

 

 

 

PRILOGA 2 – PODATKI, KI JIH PRENAŠA VAŠA NAPRAVA IROBOT

 

Kategorija osebnih podatkov

Kako jih uporabljamo

Pravna podlaga za obdelavo

Kategorije prejemnikov

Mednarodni prenos

Obdobje hranjenja

Prilagajanje nastavitev robota, kot je ime robota, imena prostorov, urnik začetka/konca delovanja.

 

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • delovanje, vzdrževanje in zagotavljanje funkcij in funkcionalnosti storitve;
 • diagnostiko in odpravo tehnoloških težav;
 • razvoj novih izdelkov in funkcij, ki so na voljo prek naše storitve;
 • izboljšanje delovanja naprave in izboljšanje uporabniške izkušnje;
 • ugotavljanje, kateri izdelki bi vas utegnili zanimati;
 • pošiljanje trženjskih sporočil v skladu z vašimi nastavitvami.

Obdelava podatkov je nujna za:

 • izvajanje pogodbe in izvedbo ukrepov pred sklenitvijo pogodbe; in
 • za naše upravičene interese, zlasti upravljanje storitve, prilagajanje storitve uporabnikom, razvoj novih izdelkov in storitev in za trženjske namene.

Kot je zahtevano v skladu z našo uporabo, vaše osebne podatke delimo z naslednjimi tretjimi osebami:

Podjetja v skupini Druga podjetja, ki so v lasti podjetja iRobot ali v skupnem lastništvu z njim, kar vključuje naše podružnice (tj. vsaka organizacija, ki je v naši lasti ali pod našim nadzorom) ter naše končno holdinško podjetje (tj. vsaka organizacija, ki je naš lastnik ali smo pod njenim nadzorom) in morebitne podružnice v njegovi lasti. Ta podjetja bodo vaše osebne podatke uporabljala enako, kot jih lahko mi na podlagi tega pravilnika o zasebnosti.

Ponudniki storitev Zunanji dobavitelji in drugi ponudniki storitev, ki izvajajo storitve za nas ali v našem imenu, in sicer izključno za opravljanje njihove dejavnosti za nas, kar lahko vključuje prepoznavanje in prikazovanje ciljanih oglasov, zagotavljanje storitev e-trgovine, izpolnjevanje naročil vsebine ali storitev, obračunavanje, pošiljanje sporočil na poštne sezname, pošiljanje e-poštnih sporočil ali storitve klepeta, upravljanje spletnega mesta, obdelavo in avtorizacijo plačil, storitve za stranke, preprečevanje zlorab, spletno gostovanje ali zagotavljanje analitičnih storitev. Za dodatne informacije o tem, kako te organizacije ravnajo z vašimi osebnimi podatki, se lahko obrnete na nas prek spodaj navedenih podatkov za stik.

Strokovni svetovalci Drugi ponudniki storitev, ki zagotavljajo davčne, računovodske in pravne storitve.

Izbrane tretje osebe Z vašim soglasjem izbranim tretjim osebam, za katere morda menimo, da bi vam lahko ponudile izdelke ali storitve, ki vam bodo všeč.

Tretje osebe na vašo zahtevo Na voljo vam je lahko na primer možnost, da nas »všečkate« ali nam sledite v družbenih omrežjih, to dejanje pa je lahko objavljeno na vaši časovnici, vidno vašim prijateljem ali sledilcem ali drugače javno razkrito.

Kupcem in drugim v povezavi z morebitno podjetniško transakcijo, kot so združitev, delna ali celotna prodaja sredstev ali delnic podjetja, reorganizacija, financiranje, sprememba nadzora ali pridobitev deleža ali celotnega našega podjetja s strani drugega podjetja ali tretje osebe v primeru stečaja ali povezanega oziroma podobnega postopka.

Organi pregona, regulatorni organi in druge stranke iz pravnih razlogov Tretje osebe, če je to treba zaradi (i) spoštovanja katerega koli upoštevnega zakona, predpisa, sodnega poziva/odločbe sodišča, pravnega postopka ali druge zahteve državnih organov, (ii) uveljavljanja ali preiskave kršenja katerih koli naših sporazumov (vključno s pogoji storitve), (iii) preiskovanja in naše obrambe pred morebitnimi zahtevki ali obtožbami tretjih oseb, (iv) zaščite pred škodovanjem pravicam, lastništvu ali varnosti podjetja iRobot, njegovih strank ali javnosti, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja, in (v) odkrivanja, preprečevanja ali drugačnega reševanja kazenskih (vključno z goljufijo in zalezovanjem), varnostnih ali tehničnih težav.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA:

 • v obsegu, kot je potreben za izvajanje pogodbe med vami in podjetjem iRobot ali izvajanje predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo; ali
 • v skladu z zasebnostnim ščitom.

Osebne podatke zadržimo, kolikor dolgo je potrebno ali dovoljeno glede na namene, za katere so bili pridobljeni. Merila za določanje obdobja hranjenja vključujejo: (i) časovno obdobje trajanja razmerja z uporabniki in zagotavljanja storitve; (ii) če obstaja pravna obveznost, katere predmet smo; ali (iii) ko je zadržanje priporočljivo glede na naš pravni položaj (npr. zastaranje, pravda ali regulativna preiskava).

 

Podatki o uporabi robota in aplikacije Podatki o tem, kako uporabljate napravo iRobot in aplikacije, kot so življenjska doba in stanje baterije, število sesanj, identifikator naprave in podatki za sestavljanje zemljevida lokacije, uporaba aplikacije, uporaba funkcij, transakcije v aplikaciji.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • diagnostiko in odpravo tehnoloških težav;
 • razvoj novih izdelkov in funkcij, ki so na voljo prek naše storitve;
 • izboljšanje delovanja naprave in izboljšanje uporabniške izkušnje.

Obdelava podatkov je nujna za:

 • izvajanje pogodbe in izvedbo ukrepov pred sklenitvijo pogodbe; in
 • za naše upravičene interese, zlasti upravljanje storitve, prilagajanje storitve uporabnikom, razvoj novih izdelkov in storitev in za trženjske namene.

Okoljski podatki robota Podatki o prostorih, v katerih uporabljate napravo iRobot, kot so tlorisi prostorov, zaznavanje predmetov, toplotni zemljevidi Wi-Fi in slike.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • diagnostiko in odpravo tehnoloških težav;
 • razvoj novih izdelkov in funkcij, ki so na voljo prek naše storitve;
 • izboljšanje delovanja naprave in izboljšanje uporabniške izkušnje.

Obdelava podatkov je nujna za:

 • izvajanje pogodbe in izvedbo ukrepov pred sklenitvijo pogodbe; in
 • za naše upravičene interese, zlasti upravljanje storitve, prilagajanje storitve uporabnikom, razvoj novih izdelkov in storitev in za trženjske namene.

Kot je zahtevano v skladu z našo uporabo, vaše osebne podatke delimo z naslednjimi tretjimi osebami:

Podjetja v skupini Druga podjetja, ki so v lasti podjetja iRobot ali v skupnem lastništvu z njim, kar vključuje naše podružnice (tj. vsaka organizacija, ki je v naši lasti ali pod našim nadzorom) ter naše končno holdinško podjetje (tj. vsaka organizacija, ki je naš lastnik ali smo pod njenim nadzorom) in morebitne podružnice v njegovi lasti. Ta podjetja bodo vaše osebne podatke uporabljala enako, kot jih lahko mi na podlagi tega pravilnika o zasebnosti.

Ponudniki storitev Zunanji dobavitelji in drugi ponudniki storitev, ki izvajajo storitve za nas ali v našem imenu, in sicer izključno za opravljanje njihove dejavnosti za nas, kar lahko vključuje prepoznavanje in prikazovanje ciljanih oglasov, zagotavljanje storitev e-trgovine, izpolnjevanje naročil vsebine ali storitev, obračunavanje, pošiljanje sporočil na poštne sezname, pošiljanje e-poštnih sporočil ali storitve klepeta, upravljanje spletnega mesta, obdelavo in avtorizacijo plačil, storitve za stranke, preprečevanje zlorab, spletno gostovanje ali zagotavljanje analitičnih storitev. Za dodatne informacije o tem, kako te organizacije ravnajo z vašimi osebnimi podatki, se lahko obrnete na nas prek spodaj navedenih podatkov za stik.

Kupcem in drugim v povezavi z morebitno podjetniško transakcijo, kot so združitev, delna ali celotna prodaja sredstev ali delnic podjetja, reorganizacija, financiranje, sprememba nadzora ali pridobitev deleža ali celotnega našega podjetja s strani drugega podjetja ali tretje osebe v primeru stečaja ali povezanega oziroma podobnega postopka.

Organi pregona, regulatorni organi in druge stranke iz pravnih razlogov Tretje osebe, če je to treba zaradi (i) spoštovanja katerega koli upoštevnega zakona, predpisa, sodnega poziva/odločbe sodišča, pravnega postopka ali druge zahteve državnih organov, (ii) uveljavljanja ali preiskave kršenja katerih koli naših sporazumov (vključno s pogoji storitve), (iii) preiskovanja in naše obrambe pred morebitnimi zahtevki ali obtožbami tretjih oseb, (iv) zaščite pred škodovanjem pravicam, lastništvu ali varnosti podjetja iRobot, njegovih strank ali javnosti, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja, in (v) odkrivanja, preprečevanja ali drugačnega reševanja kazenskih (vključno z goljufijo in zalezovanjem), varnostnih ali tehničnih težav.

 

 

 

 

PRILOGA 3 – OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO SAMODEJNO

Kategorija osebnih podatkov

Kako jih uporabljamo

Pravna podlaga za obdelavo

Kategorije prejemnikov

Mednarodni prenos

Obdobje hranjenja

Podatki o tem, kako dostopate do storitve in kako jo uporabljate Na primer spletno mesto, s katerega ste prišli in spletno mesto, na katerega greste, ko zapustite naše spletno mesto, kako pogosto dostopate do storitve, čas, ko dostopite do storitve in kako dolgo jo uporabljate, približna lokacija, s katere dostopate do storitve, ali do storitve dostopate prek različnih naprav, povezave, ki jih kliknete, ko brskate po storitvi, ali ko od nas prejmete sporočilo, in druga dejanja, ki jih izvajate v storitvi.

Te podatke zbiramo za naslednje namene:

 • predstavitev naše storitve v vaši napravi;
 • ugotavljanje, kateri izdelki in storitve bi vas utegnili zanimati v trženjskem smislu; in
 • spremljanje in izboljšanje naših storitev in poslovanja, vključno z diagnostiko in odpravo tehnoloških težav ter razvojem novih izdelkov in storitev.

 

Obdelava je nujna za naše upravičene interese, zlasti za: prilagajanje storitve uporabniku in splošno izboljšanje storitve; spremljanje in odpravo težav; trženjske namene; komunikacijo z uporabniki; stik z uporabniki; in za zaznavanje in preprečevanje prevar.

Kot je zahtevano v skladu z našo uporabo, vaše osebne podatke delimo z naslednjimi tretjimi osebami:

Podjetja v skupini Druga podjetja, ki so v lasti podjetja iRobot ali v skupnem lastništvu z njim, kar vključuje naše podružnice (tj. vsaka organizacija, ki je v naši lasti ali pod našim nadzorom) ter naše končno holdinško podjetje (tj. vsaka organizacija, ki je naš lastnik ali smo pod njenim nadzorom) in morebitne podružnice v njegovi lasti. Ta podjetja bodo vaše osebne podatke uporabljala enako, kot jih lahko mi na podlagi tega pravilnika o zasebnosti.

Ponudniki storitev Zunanji dobavitelji in drugi ponudniki storitev, ki izvajajo storitve za nas ali v našem imenu, in sicer izključno za opravljanje njihove dejavnosti za nas, kar lahko vključuje prepoznavanje in prikazovanje ciljanih oglasov, zagotavljanje storitev e-trgovine, izpolnjevanje naročil vsebine ali storitev, obračunavanje, pošiljanje sporočil na poštne sezname, pošiljanje e-poštnih sporočil ali storitve klepeta, upravljanje spletnega mesta, obdelavo in avtorizacijo plačil, storitve za stranke, preprečevanje zlorab, spletno gostovanje ali zagotavljanje analitičnih storitev. Za dodatne informacije o tem, kako te organizacije ravnajo z vašimi osebnimi podatki, se lahko obrnete na nas prek spodaj navedenih podatkov za stik.

Strokovni svetovalci Drugi ponudniki storitev, ki zagotavljajo davčne, računovodske in pravne storitve.

Izbrane tretje osebe Z vašim soglasjem izbranim tretjim osebam, za katere morda menimo, da bi vam lahko ponudile izdelke ali storitve, ki vam bodo všeč.

Tretje osebe na vašo zahtevo Na voljo vam je lahko na primer možnost, da nas »všečkate« ali nam sledite v družbenih omrežjih, to dejanje pa je lahko objavljeno na vaši časovnici, vidno vašim prijateljem ali sledilcem ali drugače javno razkrito.

Kupcem in drugim v povezavi z morebitno podjetniško transakcijo, kot so združitev, delna ali celotna prodaja sredstev ali delnic podjetja, reorganizacija, financiranje, sprememba nadzora ali pridobitev deleža ali celotnega našega podjetja s strani drugega podjetja ali tretje osebe v primeru stečaja ali povezanega oziroma podobnega postopka.

Organi pregona, regulatorni organi in druge stranke iz pravnih razlogov Tretje osebe, če je to treba zaradi (i) spoštovanja katerega koli upoštevnega zakona, predpisa, sodnega poziva/odločbe sodišča, pravnega postopka ali druge zahteve državnih organov, (ii) uveljavljanja ali preiskave kršenja katerih koli naših sporazumov (vključno s pogoji storitve), (iii) preiskovanja in naše obrambe pred morebitnimi zahtevki ali obtožbami tretjih oseb, (iv) zaščite pred škodovanjem pravicam, lastništvu ali varnosti podjetja iRobot, njegovih strank ali javnosti, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja, in (v) odkrivanja, preprečevanja ali drugačnega reševanja kazenskih (vključno z goljufijo in zalezovanjem), varnostnih ali tehničnih težav.

Ti osebni podatki so preneseni v ZDA:

 • v obsegu, kot je potreben za izvajanje pogodbe med vami in podjetjem iRobot ali izvajanje predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo; ali
 • v skladu z zasebnostnim ščitom.

Osebne podatke zadržimo, kolikor dolgo je potrebno ali dovoljeno glede na namene, za katere so bili pridobljeni. Merila za določanje obdobja hranjenja vključujejo: (i) časovno obdobje trajanja razmerja z uporabniki in zagotavljanja storitve; (ii) če obstaja pravna obveznost, katere predmet smo; ali (iii) ko je zadržanje priporočljivo glede na naš pravni položaj (npr. zastaranje, pravda ali regulativna preiskava).

Podatki o vaši napravi

Prav tako zbiramo podatke o računalniku, tabličnem računalniku, pametnem telefonu ali drugi elektronski napravi, ki jo uporabljate za povezavo z našo storitvijo. Ti podatki lahko vključujejo podrobnosti o vrsti naprave, modelu in proizvajalcu, enolični identifikacijski številki (npr. z oglaševalskim ID-jem UDID ali IDFA (Unique ID for Advertisers), Googlovim oglaševalskim ID-jem ali oglaševalskim ID-jem sistema Windows), mobilnim operaterjem, blagovno znamko operacijskega sistema mobilne naprave in telefonsko številko, brskalnikih in aplikacijah, povezanih z našo storitvijo prek naprave, vašem ponudniku internetnih storitev, vašem naslovu IP in telefonski številki vaše telefona (če jo uporablja).